Gemeente Tytsjerksteradiel


Bezuiniging collectieve ziektekostenverzekering AV Frieso

Inwoners met een laag inkomen kunnen via de gemeente deelnemen aan de collectieve zorgverzekering AV Frieso bij De Friesland. De gemeente Tytsjerksteradiel betaalde daarbij tot dit jaar, als enige gemeente in Friesland, de volledige premie voor de aanvullende verzekering. Vanaf 2012 wordt een eigen bijdrage voor de aanvullende verzekering gevraagd.

Waarschijnlijk weet u al dat vanwege de crisis in Nederland, de gemeente Tytsjerksteradiel moet bezuinigingen. De gemeenteraad heeft besloten om ook minder geld te besteden aan de collectieve zorgverzekering. De bijdrage in de premie wordt daarom de komende jaren afgebouwd tot EUR15,00 per maand.

Gemeentelijke bijdrage

In onderstaand schema is de gemeentelijke bijdrage voor de komende jaren weergegeven:

Jaar

Bijdrage gemeente

2012

EUR 20,00 per maand

2013

EUR 17,50 per maand

2014 en verder

EUR 15,00 per maand (vanaf 2015 wordt dit bedrag jaarlijks verhoogd volgens de consumentenprijsindex van het Centraal Bureau voor de Statistiek)

Voordelen AV Frieso

Aan de inhoud van de basis- en aanvullende verzekering verandert niets. De collectieve zorgverzekering AV-Frieso blijft dan ook de voordeligste keuze. De gemeente blijft een groot deel van de kosten voor haar rekening nemen.

Meer informatie

Voor meer informatie over de collectieve zorgverzekering en het aanvragen hiervan kunt u terecht bij het loket Wmo/W&B.

groen-foon Wilt u ons bellen:
14 0511 (geen netnummer)
Maandag tot en
met donderdag 08.30 - 17.00
Vrijdag 08.30 - 16.30

groen-mail Wilt u ons schrijven of mailen:
Postbus 3, 9250 AA Burgum
gemeente@t-diel.nl