Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 21 september 2011

Bibliotheek gericht op jeugd in Oudorp

Het college van B&W wil een sterke bibliotheekvoorziening in het winkelcentrum Polderhof. Na intensief overleg met de wijkvereniging Oudorp, de scholen uit de wijk èn de directeur van de Bibliotheek Kennemerwaard hebben alle partijen dezelfde voorkeur uitgesproken. Een bibliotheek die zich richt op de jeugd tot 12 jaar, een beperkte collectie romans voor volwassenen èn een ontmoetingsfunctie voor volwassen. De bibliotheek wordt 150 m2.

Wethouder Anjo van de Ven: "Deze nieuwe bibliotheek in Oudorp komt tegemoet aan alle wensen van de betrokkenen. Oudorp krijgt een prachtige voorziening waar jong en oud elkaar kan ontmoeten en die de saamhorigheid in de wijk versterkt."

Alkmaarse visie bibliotheken
In de visie die de gemeente Alkmaar heeft blijven twee grote vestigingen van de bibliotheek, in De Mare en in het Centrum. Deze vestigingen hebben een breed aanbod en ruime openingstijden. In de wijken komen er servicepunten, eigenlijk kleine bibliotheken op maat. In deze servicepunten wordt op maat voor de jeugd van 0 tot 12 jaar bibliotheekwerk verricht dat zich richt op vergroten van taalvaardigheid en bevordering van leesplezier en mediawijsheid. Ook is er ruimte voor dienstverlening aan minder mobiele ouderen. Een servicepunt kenmerkt zich ook door een beperkter aantal openingsuren.