Gemeente Hoogeveen

Gehandicaptenplatform Hoogeveen vraagt aandacht voor een toegankelijke samenleving

21 september 2011 - Op zaterdag 24 september kunnen de burgers van Hoogeveen een kijkje nemen in BUS 1202.

In en om deze promotiebus van Programma Versterking CliëntenPositie (VCP), is van alles te zien en te beleven over een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Het initiatief komt van de Stichting Gehandicaptenplatform Hoogeveen (SGH), de belangenorganisatie voor mensen met een beperking in de gemeente Hoogeveen. Het gehandicaptenplatform wil met deze prachtige bus aan alle burgers laten zien waaraan het platform werkt: een gemeente die voor iedereen toegankelijk is. Wethouder Smit verzorgt om 10.00 uur de opening.

Vijftien procent van de mensen in Nederland heeft een beperking of een chronische ziekte. Dat is één op de zes Nederlanders. Al deze mensen hebben hun eigen talenten waarmee zij een bijdrage kunnen leveren aan de samenleving. Vaak lukt hen dat niet omdat zij belemmeringen ervaren in de samenleving. Met elkaar kunnen we er voor zorgen dat die belemmeringen worden opgeheven. Dat de samenleving meer inclusief wordt.

Meewerken aan toegankelijkheid
Het Gehandicaptenplatform Hoogeveen werkt aan een toegankelijke samenleving. Hoe het platform dat doet, willen zij u graag vertellen en laten zien in en met Bus 1202.
In de bus zijn heel veel voorbeelden te bekijken waarmee duidelijk wordt gemaakt, dat met vaak kleine aanpassingen of logisch nadenken, het voor iedereen mogelijk is om mee te doen.
Rond de bus is een route uitgezet waarop klein en groot kan ervaren hoe het is om in een rolstoel te rijden of met een blindenstok te lopen. U kunt natuurlijk uw vragen stellen aan de leden van het gehandicaptenplatform. Of onder het genot van koffie of thee naar een videopresentatie kijken in de bus.
Ook is er een bijzonder leuk virtueel computerspel te spelen dat over toegankelijkheid gaat.

Wethouder Smit (Wmo) zal om 10.00 uur op een spectaculaire manier de opening verrichten van deze dag. Daarbij en daarna is iedereen van harte welkom om in en bij de bus te komen kijken. Of u nu oud of jong bent, klein of groot, een beperking hebt of niet: een toegankelijk Hoogeveen is voor iedereen belangrijk!

Waar staat Bus 1202 en wanneer
Bus 1202 staat opgesteld aan de kruising Hoofdstraat/Jonkheer de Jongestraat/Nic. Beetsstraat.
De bus staat er van 10 uur tot 16.00 uur.
De bus is geheel toegankelijk voor wandelwagens, rolstoelers, scootmobielen, en andere voet of wielgangers.

Afzender: : www.platformhoogeveen.nl