Gemeente Ede

woensdag, 21 september 2011

Applaus en rozen voor vrijwilligers

Dinsdag 13 september werden passagiers van bussen en treinen in en rond Ede verrast. In diverse Syntusbussen en op het station Ede-Wageningen kwamen zij oog in oog te staan met kleurig uitgedoste medewerkers van De Medewerker. Deze vroegen een hartelijk applaus voor iedereen die vrijwilligerswerk doet en deelden vervolgens rozen uit. Vrijwilliger ontving roos.

Vrijwilliger ontving roos.

Hiermee gaf De Medewerker invulling aan de landelijke Week van het Applaus voor het Europees Jaar van het vrijwilligerswerk. In de week van 12 t/m 18 september werd op diverse locaties geapplaudisseerd voor iedereen die vrijwilligerswerk doet.

Zo werd op maandag 12 september de aftrap gegeven bij de diverse vestigingen van de Rabobank in de Vallei. Tijdens de lunchpauze werd er aandacht gevraagd voor alle medewerkers die in hun vrije tijd als vrijwilliger actief zijn. Dit gebeurde ook op donderdag tijdens de lunch bij de RVS en in het Raadhuis van de gemeente Ede. Op de scholen Het Streek Bovenbuurtweg en Het Streek in Bennekom werd geapplaudisseerd voor leerlingen die voor hun maatschappelijke stage vrijwilligerswerk doen. Daarnaast werd de Gelderhorst bezocht. Hier werd geapplaudisseerd voor de vrijwilligers die zich wekelijks inzetten voor de bewoners. Op vrijdagavond is geapplaudisseerd voor de vrijwilligers die de Taptoe mogelijk maken en op zondag tenslotte voor alle vrijwilligers in de Jonahkerk.