Politie Groningen

Woensdag 21 september 2011

Provincie Groningen, 21-09-2011



Politie zoekt getuigen graffiti

GRONINGEN De politie stelt een onderzoek in naar de vernieling van zeker tien personenautos in Hoogkerk Zuid. In de nacht van zaterdag op zondag hebben vandalen op meerdere plekken in de wijk autos met wit/gouden verf beklad. De eigenaren van deze autos hebben aangifte gedaan.

De politie stelt een onderzoek in naar de daders. Mensen die iets van de vernieling hebben gezien of er mogelijk meer over weten, worden verzocht contact op te nemen met de Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

Vijf hardrijders op de bon

WESTEREMDEN De politie heeft dinsdagmorgen tussen 11.30 en 12.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Molenweg in Westeremden. Buurtbewoners klaagden over hoge snelheden waarmee de automobilisten reden terwijl er wegwerkzaamheden waren. De politie heeft ongeveer honderd automobilisten gecontroleerd. Vijf van hen kregen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 59 km/uur waar 30 km/u gereden mocht worden.

Snorfietser licht gewond

GRONINGEN Dinsdagmorgen raakte een 65-jarige snorfietser uit Nuis licht gewond. De man reed over het fietspad van de Rijksweg. Een 27-jarige automobilist uit Hoogezand wilde via het fietspad de weg oprijden maar verleende daarbij geen voorrang aan de snorfietser. Een aanrijding was het gevolg. De 65-jarige man kwam ten val en liep lichte verwondingen op aan zijn gezicht. Hij werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. Beide voertuigen liepen schade op. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Hennepplantage opgeruimd

GRONINGEN In een woning aan de Briljantstraat in Groningen trof de politie dinsdagmiddag een hennepkwekerij aan. Op aanwijzing van een getuige stelde de politie een onderzoek in. Op de zolder werd een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen met 100 hennepplanten. De planten en de gebruikelijke kweekapparatuur zoals lampen, ventilatoren en filters werden in beslag genomen en na overleg met de officier van Justitie vernietigd. De politie heeft de 43-jarige bewoner aangehouden. Hij werd ingesloten voor verhoor. De politie doet onderzoek. Enexis doet een onderzoek naar illegaal stroomverbruik.

Politie zoekt getuigen mishandeling

HAREN Dinsdagmorgen omstreeks 09.00 uur is een 12-jarig meisje uit Eelde geslagen door een nog onbekende man. Het meisje fietste met haar vriendinnen op het fietspad van de Meerweg richting Haren. De man fietste het groepje tegemoet en tijdens het passeren pakte hij de 12-jarige bij haar pols. Beiden fietsers kwamen hierdoor ten val. Toen het meisje de man wilde helpen opstaan sloeg hij haar in het gezicht. Hierna fietste hij weg. De politie stelt een onderzoek in. Signalement van de verdachte is: man met blanke huidskleur, ongeveer 70 jaar, 1.65 meter, kalend en had plukken grijs/wit haar over dit kale gedeelte gekamd. De man ging gekleed in een grijze lange jas met grijze sjaal, een grijze pantalon en zwarte bergschoenen. Hij fietste op een zwarte herenfiets van het merk Gazelle met donkergrijze fietstassen. Getuigen die wat gezien of gehoord hebben worden verzocht de politie te bellen. Dit kan via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief) of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Politie zoekt getuigen straatroof

GRONINGEN Dinsdagmiddag omstreeks 13.15 uur is een 15-jarige inwoonster uit Appingedam beroofd in de Oostersingeldwarsstraat in Groningen. Een nog onbekende man achtervolgde het meisje en sprak haar aan. Toen de verdachte het slachtoffer met een mes dreigde gaf zij geld. Signalement van de verdachte: negroïde man met ongeschoren gezicht, 1.75 m, mager postuur. Hij droeg zwarte gebreide handschoenen, een zwarte ¾ jas met capuchon en opvallend veel zakken en ritsen. Daarnaast droeg hij een blauwe Adidas trainingsbroek met witte strepen aan de zijkant en versleten zwarte schoenen. De politie stelt een onderzoek in en wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben. De politie wil graag in contact komen met mensen die iets gezien of gehoord hebben:

Telefoon: 0900-8844 (lokaal tarief) of Meld Misdaad anoniem 0800-7000.

Mail: via de website

Twitter: @politie_overval

Jongens beroven jongens van scooters

GRONINGEN Twee 17-jarige jongens uit Groningen zijn dinsdagavond omstreeks 23.00 uur op de Berlageweg beroofd van hun scooters. Het duo zat samen met een 16-jarig meisje uit Groningen op de bankjes bij de speeltuin aan de Berlageweg. Toen ze net weg wilden gaan, kwamen er drie jongens op hen aflopen. De onbekende jongens spraken hen aan en al gauw werd duidelijk dat ze het voorzien hadden op de scooters. Ook werden ze bedreigd. De drie jongens reden vervolgens weg op de scooters over de Boekenlaan in de richting van Beijum. Van de drie jongens is een signalement bekend:

Dader 1: een jongen van circa 18 jaar, rond de 1.75 m. lang, een lichtgetinte huidskleur en een slank postuur. Hij droeg een zwart petje en zwarte kleding.

Dader 2: een jongen van circa 18 jaar oud, rond de 1.90 m. lang, een donkere huidskleur, rastahaar tot op de schouders en een normaal postuur. Hij had een donker mutsje op en een zwarte driekwart jas.

Dader 3: een jongen van circa 18 jaar oud, rond de 1.90 m. lang, een donkere huidskleur en een normaal postuur. Hij droeg donkere kleding en een lichtkleurige capuchon.

Het drietal heeft aangifte gedaan en de politie stelt een onderzoek in.

Fietsster botst tegen vriendje

UITHUIZEN Een 13-jarig meisje uit t Zandt is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een val van haar fiets. De tiener fietste met een vriendje (13) over het Snik in Uithuizen toen ze links afsloeg. Haar vriendje fietste rechtdoor waardoor de puber viel. Ze is met nek- en beenklachten naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft een registratie gemaakt van het ongeval.

Fietsster gewond na aanrijding

ZUIDHORN Een 13-jarige fietsster uit Zuidhorn is dinsdagmiddag gewond geraakt bij een aanrijding in haar woonplaats. Een 56-jarige automobiliste uit Zuidhorn kwam op de kruising Jellemaweg met de Adm. De Ruyterstraat in botsing met de fietsster. Het meisje kwam ten val en is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Fietsster botst tegen geopende autodeur

GRONINGEN Een 29-jarige fietsster uit Alteveer is dinsdagmiddag gewond geraakt op de Verlengde Hereweg in Groningen. Een 31-jarige vrouw uit Groningen wilde uit een geparkeerde auto stappen en opende daarom een autodeur. Dit gebeurde op het moment dat de fietsster langs kwam rijden. Door de openslaande deur kon de fietsster geen kant op en botste tegen het portier. Vervolgens viel ze op de grond. Ze is met vermoedelijk een gebroken enkel naar een ziekenhuis gebracht.

Rijbewijs snelle bromfiets in beslag genomen

STADSKANAAL De politie heeft dinsdagavond op het Geert Teisplein in Stadskanaal het rijbewijs in beslag genomen van een 17-jarige bromfietser uit die plaats. De tiener reed met een snelheid van 82 km/u over de Nautilusweg, waar de bromfietser maximaal 45 km/u mag rijden. Op het politiebureau bleek dat de constructiesnelheid van het voertuig nog hoger lag.

De politie controleerde dinsdag op diverse plaatsen in Stadskanaal en diverse omgeving. Daarbij werd vooral gecontroleerd op sneleheid binnen de bebouwde kom. Op de Waterschapsweg werd een automobilist geklokt op 92 km/u, terwijl daar 50 km/u de maximum snelheid is.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde woensdag op verschillende plaatsen het verkeer.


- Groningen, Hereplein:aantal geregistreerde voertuigen: onbekend, aantal overtredingen: 27 (ontbreken fietsverlichting).


- Westeremden, Molenweg:aantal geregistreerde voertuigen: 100, aantal bekeuringen: 5, hoogst gemeten snelheid: 59 km/uur, maximum toegestane snelheid: 30 km/uur.


- Stadskanaal, Waterlandlaan:aantal geregistreerde voertuigen: 295, aantal overtredingen: 3 (niet dragen veiligheidsgordel).


- Leek, Diepswal:aantal geregistreerde voertuigen: 49, aantal overtredingen: 1, hoogst gemeten snelheid: 73 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


-Grootegast, Mensumaweg:aantal geregistreerde voertuigen: 53, aantal overtredingen: 8, hoogst gemeten snelheid: 90 km/uur, maximum toegestane snelheid: 60 km/uur.


-Groningen, N370:aantal geregistreerde voertuigen: 9171, aantal overtredingen: 382, hoogst gemeten snelheid: 106 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Groningen, Eikenlaan:aantal geregistreerde voertuigen: 850, aantal overtredingen: 15 (14x rijden door rood verkeerslicht, 1x niet dragen veiligheidsgordel).