Politie Drenthe

Woensdag 21 september 2011

Provincie Drenthe, 21-09-2011

Inbreker op heterdaad betrapt

EMMEN Dinsdagnacht tegen twee uur heeft de politie na een inbraakmelding in een school aan de Flintstraat een 34-jarige Emmenaar op heterdaad aangehouden. Na de alarmmelding troffen agenten de man aan in de school, waarvan een raam vernield bleek. Hij is ingesloten voor een nader onderzoek.

Rijbewijzen kwijt na snelheidsovertreding

DWINGELOO Dinsdagmiddag heeft de politie het rijbewijs ingevorderd van een 25-jarige man uit Diever. Hij reed in een auto op de Lheebroek met een snelheid van 113 km/u waar 60 km/u is toegestaan. Een 42-jarige automobilist uit Drachten reed op dezelfde weg 111 km/u. Ook zijn rijbewijs is ingevorderd.

Politie lost overvallen 2009 op

EMMEN Met de aanhouding van vier verdachten uit Emmen en Appelscha heeft de politie vier gewapende overvallen uit 2009 opgelost. Ze zijn in augustus aangehouden nadat er bij de politie informatie was binnengekomen over hun betrokkenheid bij de vier gewapende overvallen.

In december 2009 werd een tankstation aan de Rondweg overvallen en een pizzeria in de Wilhelminastraat. In dezelfde maand werd een gezin aan de Kerkenweg in Schoonebeek overvallen en een 90-jarige vrouw aan De Nijkampen in Emmen. Drie verdachten, 20, 22 en 24 jaar komen uit Emmen. De vierde verdachte is een 19-jarige man uit Appelscha. Bij de vier overvallen werd nauwelijks iets buit gemaakt, maar er werd wel gedreigd met geweld en met wapens. De verdachten zitten alle vier nog in voorarrest. Binnenkort komen ze voor de rechter.

Fietser gewond bij ongeval

ZUIDWOLDE Dinsdagmiddag is een 93-jarige fietser uit Zuidwolde gewond geraakt bij een ongeval op de Hoogeveenseweg. De man stak de straat over en werd daarbij aangereden door een 50-jarige automobilist uit Ruinen. De fietser is met nog onbekend letsel per ambulance overgebracht naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen.

Hennepkwekerij aangetroffen

EMMEN Dinsdagmiddag heeft de politie in een bedrijfspand aan de Willem Barentszenstraat een hennepkwekerij met ruim 600 planten aangetroffen. De politie kwam op het adres na een melding van een inbraak. De deur bleek geforceerd en binnen troffen agenten de kwekerij aan. Deze is ontmanteld en er is een onderzoek gestart naar de eigenaar.

Verdachten aangehouden na gewelddadige diefstal

EMMERCOMPASCUUM Dinsdagavond kreeg de politie een melding dat aan het Westerdiep twee verdachten waren gevlucht nadat ze door een 35-jarige inwoner van deze straat waren betrapt toen ze zijn auto wilden openbreken. De aangever liep daarbij letsel op doordat de twee inbrekers hem in elkaar hadden geslagen. Hij is aan zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis.

De politie kwam met meerdere eenheden ter plekke. Na een korte zoekactie werd een van de verdachten aangetroffen in de struiken. Hij verzette zich tegen zijn aanhouding waarop pepperspray moest worden gebruikt. De tweede verdachte werd opgespoord door een diensthond. Daarbij werd hij in zijn been gebeten. De twee verdachten zijn 33 en 34 jaar oud en komen uit Litouwen. Ze zijn ingesloten voor een nader onderzoek.

Politie controleert bromfietsen

MEPPEL Dinsdag heeft de politie in Meppel samen met Politie Staphorst en Koninklijke Marechaussee een bromfietscontrole gehouden op de Paradijsweg. In totaal zijn 70 bromfietsen gecontroleerd. Daarbij zijn 26 bekeuringen uitgedeeld, de meeste voor een te hoog vermogen.