Politie Groningen

Toename woninginbraken in binnenstad Groningen

Veelal gemakkelijke inbraken in studentenhuizen

Groningen, 21-09-2011 o De Groningse politie constateert de afgelopen weken een toename van het aantal woninginbraken in de binnenstad van Groningen. Vooral studentenpanden zijn het mikpunt van het dievengilde. Veel inbraken vonden plaats aan de achterkant van de studentenpanden. De inbreker(s) kwam(en) vooral binnen via openstaande ramen en niet afgesloten deuren.

De inbraken vonden meestal plaats tussen de tijdstippen van 23:00 uur en 08.00 uur. De afgelopen maand werden 22 inbraken in het centrum van Groningen gepleegd, waarvan 12 in studentenwoningen. In deze gevallen wordt het de dader relatief gemakkelijk gemaakt door ramen en deuren niet te af te sluiten. De inbreker kan zo op eenvoudige wijze naar binnenklimmen of binnenlopen. De buit varieerde van zonnebrillen, portemonnees, laptops, smartphones, ipods en fotocameras.

Advies

De afgelopen weken werd er onder meer in woningen in de Sledemennerstraat, Akerkhof, Papengang, Westerhavenstraat, Raamstraat, Visserstraat, Coehoornsingel en Schuitendiep ingebroken. De politie zet alles op alles om het aantal woninginbraken terug te dringen. De politie adviseert burgers en vooral studenten om ook aan de achterkant van woningen ramen en deuren af te sluiten.

Heterdaad

De politie stelt een onderzoek in naar de daders van de woninginbraken. Mensen die getuige zijn van een woninginbraak kunnen bellen met het landelijke alarmnummer 112. Op deze manier wordt de kans op het aanhouden van verdachten vergroot. Studenten kunnen zich voor advies wenden tot de studentenagenten via Twitter, @studentagent, Facebook,www.facebook.com/studentagentof e-mail
studentagent@groningen.politie.nl.