Gemeente Voorschoten

op in het verkeer

Leerlingen Fortgensschool letten op in het verkeer

In de ogen van kinderen zijn er in Voorschoten op een tal van plaatsen verkeersonveilige situaties voor fietsers en voetgangers.

Groep 7 van de Fortgensschool ging op pad met de camera en maakte foto's van deze knelpunten, die ze tegenkomen op weg naar school. Het was leerlinge Yaël Buter, die op dit idee kwam door een item over Kinderen en Verkeer in het Jeugdjournaal. Juf Karin Vletter pakte dit op en maakte er een project van, mede met het oog op de aankomende verkeersexamens, dat groep 7 te wachten staat.

De kinderen schreven toelichtingen bij de foto's en alles werd op donderdag 15 september overhandigd aan wethouder Inge Adema-Nieuwenhuizen. Zij was aangenaam verrast door de spontane actie van de leerlingen, ging met ze in gesprek en stelde de nodige aanvullende vragen. Alle knelpunten die voorbij kwamen liet ze noteren. Op jullie vragen en suggesties krijgen jullie een antwoord van de gemeente, zo beloofde de wethouder.

Vervolgens gaf ze aan dat "veilige schoolroutes" hoog op de agenda staat van het gemeentebestuur en dat een aantal verbeterpunten al zelfs zijn uitgevoerd of dat dit binnenkort gaat gebeuren. Ze wees er de kinderen op dat het plaatsen van een stoplicht of een zebrapad niet in alle gevallen de beste oplossing is. Tenslotte drukte de wethouder ze op het hart dat de gemeente kan zorgen voor zo veilig mogelijke schoolroutes, maar dat kinderen zelf ook altijd heel goed moeten uitkijken in het verkeer.

Foto: rechts op de foto staat Yaël Buter

* 20 september 2011