Politie IJsselland

Twee verdachten aangehouden voor straatroven in Colmschate

Deventer, 21-09-2011

De politie heeft op 24 en 31 augustus twee 17-jarige jongens uit Deventer aangehouden op verdenking van meerdere straatroven en een brandstichting in de Deventer wijk Colmschate. Eén van hen heeft inmiddels een aantal zaken bekend.

Tijdens het politieonderzoek kwam een tweede verdachte in beeld; een eveneens 17-jarige jongen uit Deventer. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een straatroof op 14 augustus op de Doornenburg. Slachtoffer was een 21-jarige man uit Deventer. De twee verdachten zitten in voorlopige hechtenis in afwachting van hun rechtszaak. De politie onderzoekt ook andere zaken in lijn van deze straatroven.

Direct 112 bellen

Om de pakkans van daders te vergroten, adviseert de politie in geval van een misdrijf zo snel mogelijk contact op te nemen via het alarmnummer 112. Dat geldt ook voor getuigen. In het onderzoek naar de straatroven valt op dat er soms erg veel tijd zit tussen het moment waarop het misdrijf plaatsvond en het moment van aangifte doen. De politie investeert op diverse manieren in het vergroten van haar heterdaadkracht. Tijd is daarbij een uiterst belangrijke factor. Hoe sneller de melding, hoe groter de pakkans.