Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.35 uur

Utrecht, 21-09-2011

Aanhoudingen voor beroving (zie persberichten Eemland zuid, dd. 11 september 2011)

AMERSFOORT- Op maandag 19 september heeft de recherche op basis van onderzoek een 37-jarige man uit Hooglanderveen en een 38-jarige Amersfoorter aangehouden op verdenking van beroving en mishandeling van twee 16-jarige Amersfoorters.

De jongens verklaarden dat zij op zondagochtend 11 september bij de Keerkring plotseling werden aangevallen door twee mannen. Eén van de jongens werd daarbij met een wiel van een fiets geslagen en liep een gebroken arm op. Daarna werd van één van de jongens de telefoon afgepakt en fietsten de daders weg.

De politie deed een buurtonderzoek en hoorde diverse getuigen (o.a. melden zich getuigen via oproepen in de media). Op basis van het onderzoek werden twee verdachten getraceerd en aangehouden. De geroofde telefoon werd bij de 38-jarige Amersfoorter aangetroffen en in beslag genomen voor nader onderzoek. De 38-jarige verdachte zit in voorarrest. De 37-jarige verdachte is na verhoor heengezonden in afwachting van behandeling van de zaak bij de rechter.

Getuigenoproep: jongen op fiets rijdt door na aanrijding

AMERSFOORT Maandagavond 19 september is een man op een scooter gevallen, na een aanrijding met een fietser. De fietser is verdwenen en de politie zoekt hem.

Een 47-jarige man uit Amersfoort reed maandagavond omstreeks 18.00 uur op zijn scooter over de Ringweg Kruiskamp. Hij kwam uit de richting van Soesterkwartier en ging richting Liendert. Uit tegengestelde richting kwamen twee jongens op twee fietsen aanrijden. Eén van hen week ineens uit, waardoor de scooterrijder en de fietser met elkaar in aanrijding kwamen. Ze vielen beiden op de grond. De Amersfoorter raakte hierbij gewond aan zijn arm en heeft meerdere schaafplekken.

De 47-jarige man lette even niet op en let de twee jongens gingen er met de fiets snel vandoor in de richting van het Soesterkwartier.

Het signalement van de jongen:

* Lichtgetint uiterlijk

* Rood trainingspak

* Ongeveer 15 jaar

* Zwarte opoefiets

* Had een sporttas bij zich

Getuigen en mensen die weten wie de jongen is, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anonieme tips zijn ook welkom via 0800-7000