Gemeente Zoetermeer

Start Omnibusonderzoek 2011

Stadhuis Zoetermeer
In de week van 19 september start het jaarlijkse Omnibusonderzoek, een enquête onder 6.000 Zoetermeerders van 18 jaar en ouder. De gemeente wil de stad voor iedereen aantrekkelijk en leefbaar houden en waar mogelijk verbeteren. Daarom is het belangrijk om te weten wat er onder de inwoners leeft.
In de enquête staan vragen over verschillende onderwerpen, onder andere over wonen, sport, huisvuilinzameling, stadsboerderijen, vrijwilligerswerk en mantelzorg.

Het aantal vragen is zo groot dat ze zijn verdeeld over drie verschillende enquêteformulieren. De gemeente heeft eigen koeriers die de enquêteformulieren afgeven bij de deelnemers en op een later tijdstip weer ophalen. De enquêteperiode loopt tot en met 13 oktober 2011. De behandeling van de verstrekte gegevens gebeurt strikt vertrouwelijk. De uitkomsten worden zodanig gepresenteerd dat zij onmogelijk tot individuele personen of huishoudens zijn terug te voeren.

Wie vragen heeft over het onderzoek kan contact opnemen met de afdeling Onderzoek & Statistiek via telefoonnummer 14 079 of het contactformulier.

Veiligheidsmonitor
In deze periode loopt ook de Veiligheidsmonitor, een landelijk onderzoek waaraan de gemeente deelneemt. Helaas is het niet uit te sluiten dat personen voor beide onderzoeken benaderd worden.