Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.50 uur

Utrecht, 21-09-2011

Heling

UTRECHT Op dinsdagavond werd een man aangehouden, omdat hij een gestolen fiets via Marktplaats wilde verkopen.

Een 31-jarige vrouw uit Utrecht zag dat haar gestolen fiets werd aangeboden via Marktplaats. Ze maakte een afspraak met de verkoper om te kijken of het echt om haar fiets ging. Het bleek haar eerder gestolen fiets te zijn en ze belde rond 20.00 uur de politie. De agenten konden de 64-jarige man uit Utrecht op de Van Heesstraat aanhouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Openlijke geweldpleging pepperspray

UTRECHT De politie is op zoek naar getuigen van twee incidenten die plaatsvonden op dinsdagavond, waarbij pepperspray in het gezicht van vrouwen is gespoten.

Omstreeks 22.05 uur stond een 29-jarige vrouw uit Utrecht te wachten op de bus op de kruising van de Kanaalweg met de Billitonkade. Vanuit de Laan van Guinea kwamen er twee scooters aan rijden met op elke scooter twee lichtgetinte jongens. Toen de scooters haar passeerden, remde de eerste en één van hen spoot vermoedelijk pepperspray in haar gezicht. Daarna reden zij door.

Even later kwam er een melding binnen van een 25-jarige vrouw uit Utrecht die samen met een vriendin op de fiets reed over de Groeneweg in de richting van de Vleutenseweg. Vanuit de Kanaalstraat kwamen er twee scooters aanrijden. Op de eerste scooter zaten drie personen en op de tweede scooter zaten twee personen. Toen de eerste scooter de twee vrouwen passeerde, werd er vermoedelijk pepperspray gespoten in het gezicht van één van de vrouwen. Vervolgens reden de scooters hard weg in de richting van het Majellapark.

Signalement:


- lichtgetinte jongens


- ongeveer 16 jaar


- donkere kleding


- bestuurder van de voorste scooter heeft een gezet postuur en droeg een glimmend bomberjack


- de jongen die in het midden op de voorste scooter zat droeg een wit petje en had een wit voorwerp in zijn hand


- donkere scooters, voorzien van een windscherm

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie over deze zaak, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Inbraak

UTRECHT De politie is op zoek naar getuigen van een inbraak, die plaatsvond in de nacht van dinsdag op woensdag.

Rond 01.15 uur hoorde een 69-jarige bewoner van een woning aan de Valkstraat glasgerinkel. Hij ging poolshoogte nemen en zag dat een raam van zijn woning kapot was. Ook waren er goederen uit de woning meegenomen. Agenten kwamen ter plaatse maar troffen de verdachte niet aan. Getuigen konden een signalement van de man geven:


- getinte man


- donker gekleed


- opoefiets met fietstassen


- weggereden over de Havikstraat, gaande in de richting van de Hopakker

Heeft u meer informatie over deze inbraak of de verdachte, neemt u dan contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Winkeldiefstal met geweld

UTRECHT Dinsdagmiddag 20 september heeft een meisje zich agressief gedragen bij een winkeldiefstal. De politie zoekt het meisje nog.

Omstreeks 16.15 uur gingen agenten op een melding van een winkeldiefstal aan de Euterpedreef af. De dievegge zou ook een winkelmandje naar een medewerker hebben gegooid. Toen agenten ter plaatse kwamen, was de verdachte al verdwenen. Zij had de gestolen spullen achtergelaten in de winkel. De politie is nog op zoek naar het meisje.

Signalement verdachte:

- lichtgetinte huidskleur met een Oost-Europees uiterlijk


- ongeveer 17 jaar


- 1.60m lang


- tenger postuur


- zwart shirt


- zwarte spijkerbroek


- geblondeerd haar


- zwarte tas met metalen gespen

De politie roept getuigen en mensen die weten wie de verdachte is op zich te melden. Heeft u meer informatie, neem dan contact op met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Onwel en drugs

UTRECHT Op dinsdagmiddag werd een vrouw onwel en werd een man aangehouden, omdat er ghb in zijn auto werd aangetroffen.

Rond 12.30 uur kreeg de politie een melding van een onwelwording in een auto die reed over de Marnixlaan. Agenten gingen ter plaatse en troffen een man en een vrouw in de auto aan. De vrouw (gegevens onbekend) was buiten bewustzijn en is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Uit onderzoek moet blijken wat de oorzaak van haar onwelwording is.

De agenten controleerden vervolgens het voertuig en troffen daar ongeveer 300 gram ghb aan. In de auto lag ook een mes. De 53-jarige man uit De Meern is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. De drugs en het mes zijn in beslag genomen.

Controle openbaar vervoer
UTRECHT - Maandag 20 september hebben vervoersbedrijf Connexxion, Bureau Halt en de Politie Utrecht van 07.00 uur tot 15.00 uur een grote gezamenlijk tramcontrole uitgevoerd op de tramhaltes bij het 24 Oktoberplein.

Tijdens deze actie zijn 66 ritten gecontroleerd met een groot aantal passagiers. Controleurs van Connexxion controleerden ongeveer 3500 personen; 154 personen werden betrapt op zwartrijden. De meeste personen (92) betaalden ter plekke, 51 personen kregen een proces-verbaal en elf jongeren werden doorverwezen naar Bureau Halt.

Eén persoon stond nog gesignaleerd voor veertien dagen gevangenisstraf en werd aangehouden. Een ander had nog 506 euro aan boetes open staan en is ook ingesloten, omdat hij deze niet kon betalen. Vier mensen kregen een bekeuring omdat ze door rood liepen of vuil op straat gooiden.

Deze actie heeft als doel de veiligheid in de tram en op de perrons te vergroten en het zwartrijden te voorkomen. De acties vinden regelmatig plaats.