Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 11.35 uur

Utrecht, 21-09-2011

Buit terug

WIJK BIJ DUURSTEDE- Op woensdag werd gestolen goed snel teruggevonden.

Omstreeks 01.00 uur surveilleerden agenten over de Langbroekseweg. Zijn zagen hier een reflector van een fiets oplichten bij een greppel. De agenten gingen poolshoogte nemen en de agenten zagen twee personen hard wegrennen. De mannen verdwenen in de duisternis en in de buurt van de fiets werd een tas met twee navigatiesystemen, een airbag en een verlichtingsunit aangetroffen. Uit nader onderzoek bleek een navigatiesysteem en de airbag afkomstig waren uit een auto aan de Neptunus. De goederen zijn weer retour naar de eigenaar. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Winkeldiefstal met geweld

VEENENDAAL Dinsdag 20 september is een vrouw aangehouden voor winkeldiefstal.

Omstreeks 12.30 uur kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal. Agenten gingen ter plaatse en troffen een 46-jarige vrouw uit Den Haag aan, die in bedwang werd gehouden door een beveiliger. De verdachte had de 40-jarige beveiliger uit Utrecht meerdere malen gebeten. Toen de beveiliger de vrouw wilde aanhouden, gooide zij de tas met gestolen goederen van zich af. In de tas zaten verschillende kledingstukken.

Toen de agenten de vrouw wilden aanhouden, probeerde de vrouw een agent te bijten. De vrouw is overgebracht naar het politiebureau. Daar bleek dat ze nog een voorwaardelijke straf voor winkeldiefstal had openstaan. De beveiliger raakte licht gewond. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt.

Getuigenoproep: vrouw rijdt door na aanrijding fietsster

VEENENDAAL Maandag 19 september is een meisje aangereden op haar fiets. Een vrouw die haar aanreed, is er vandoor gegaan.

Omstreeks 08.25 uur fietste een 13-jarig meisje uit Veenendaal vanaf Kerkewijk naar de Rembrandtlaan. Hier werd zij aangereden door een zwarte personenauto. Het meisje raakte gewond aan beide benen. De vrouw is uitgestapt om de schade te bekijken en vertrok snel zonder haar gegevens bekend te maken. De politie zoekt deze vrouw en roept getuigen op zich te melden.

Het signalement van de vrouw luidt:

* Blanke vrouw

* Blond, schouderlang haar

* Gezet postuur

* Tussen 20 25 jaar oud

* Ongeveer tussen 1.75 en 1.80m lang

* Oorbellen in haar oren

Getuigen en mensen die weten wie de vrouw is, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. Anonieme tips zijn ook welkom via 0800-7000.