Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.30 uur

Utrecht, 21-09-2011

Woningoverval

WAVERVEEN Op dinsdagmiddag 20 september vond een woningoverval plaats. De overvaller ging ervandoor en werd even later aangehouden.

Rond 17.10 uur kreeg de politie de melding dat een woningoverval op de Cliffordweg had plaatsgevonden. Meerdere politie-eenheden alsmede een politiehelikopter gingen met spoed ter plaatse. Daar bleek dat een man een woning aan de Cliffordweg was binnengedrongen. Hij had de beide bewoners, een vrouw van 61 jaar en een man van 71 jaar, bedreigd, geslagen en eiste geld. Meerdere buurtbewoners kwamen op haar hulpgeroep af. De verdachte probeerde vervolgens in de auto van de slachtoffers te vluchtten, maar hij kreeg het voertuig niet gestart.

De verdachte ging er daarop te voet vandoor, achtervolgd door meerdere buurtbewoners. De verdachte sprong aan de Hoofdweg in een brede sloot. Mede dankzij de inzet van de buurtbewoners konden agenten hem daar aanhouden. De verdachte, een 27-jarige Pool, werd overgebracht naar het politiebureau. Daar is hij voor nader onderzoek ingesloten en in verzekering gesteld.

De bewoner was bij de woningoverval lichtgewond aan zijn hoofd geraakt. Hij werd ter plaatse behandeld door ambulancepersoneel en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Beide bewoners deden aangifte.

Aan getuigen van de woningoverval en aan mensen die de verdachte daarvoor op of in de omgeving van de Cliffordweg hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Verkeersconflict

MAARSSEN Een automobilist werd op dinsdagmiddag 20 september door een andere automobilist mishandeld. De verdachte werd aangehouden.

Rond 14.20 uur wilde een 72-jarige automobilist uit Maarssen vanaf de Beekweg de Parkweg oprijden. Om het kruisende verkeer niet ter hinderen, bleef hij kort voor de kruising stilstaan. Een automobilist achter hem, een 22-jarige man uit Maarssen, vond dat kennelijk te lang duren en claxonneerde. Vervolgens stapte de jongeman uit en de 72-jarige man deed hetzelfde. Er ontstond een woordenwisseling tussen de mannen, waarna de jongeman de ander schopte. Daarna stapte de verdachte in en reed weg. Het slachtoffer belde de politie en meldde de mishandeling.

Agenten keken uit naar de auto met de verdachte. Zij zagen het voertuig op de Europaweg geparkeerd staan. Toen de agenten bij de auto stonden, kwam de 22-jarige verdachte aanlopen. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling.

Tractor botst op auto

AMSTELHOEK Bij een aanrijding tussen een tractor en een auto raakte op dinsdagmiddag 20 september een inzittende van de auto gewond.

Rond 13.55 uur reed een 38-jarige man uit Amstelveen met een tractor met aanhangwagen over de Mijdrechtse Zuwe. Voor hem reed een 48-jarige automobilist uit Vinkeveen. In die auto zat tevens een 69-jarige vrouw uit Vinkeveen. De Vinkevener stopte toen het verkeerslicht op oranje sprong. De Amstelvener verwachtte echter dat de automobilist door zou rijden. Daardoor kon hij zijn tractor niet meer tijdig tot stilstand brengen. Hij week nog wel uit, waardoor hij tegen de linkerachterzijde van de auto botste. De 69-jarige Vinkeveense raakte daarbij gewond. Zij werd met een hoofdwond en een bult op haar hoofd per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Zij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Pinnen met gestolen pas

WOERDEN Een man pinde op dinsdagmiddag 20 september met een gestolen pinpas. Hij werd betrapt door een bankmedewerker, ging ervandoor en wist te ontkomen.

Op dinsdagmiddag rond 14.30 uur meldde een man zich bij een bank aan de Westdam. Hij vertelde dat een dag eerder zijn pinpas op station Woerden was gestolen en dat er dezelfde dag bij die bank muntgeld mee was gepind. De bankmedewerker had die pinner inderdaad gezien, maar dacht dat het een winkelier was die muntgeld nodig had en had er toen geen aandacht aan besteed. Het slachtoffer had al aangifte bij de politie gedaan.

Rond 15.10 uur zag een medewerker van de bank dat een man geld pinde uit een muntuitgifteapparaat. Gezien het bovenstaande verhaal besloot hij poolshoogte te gaan nemen. Hij sprak de man aan, die in het Duits antwoordde. De pinpas bleek op een Nederlandse naam te staan. De man zei dat zijn legitimatie in zijn auto lag. De bankmedewerker liep daarop met de man mee naar buiten. Daar zette de verdachte het opeens op een lopen. De medewerker ging achter hem aan.

De achtervolging leidde door de Nieuwstraat, Achterstraat, Oostsingel en weer naar de Westdam. Daar sprong de verdachte in een auto die aan kwam rijden, waarna zij ervandoor gingen. Het betrof een blauwe Volkswagen Passat Variant (stationwagen) met een witte kentekenplaat met daarin vermoedelijk de lettercombinatie ACAI. Zij reden weg in de richting van de Leidsestraatweg.

De verdachte was een blanke man, ± 25 jaar, ongeveer 1.70 meter, tenger postuur en donkerblond stekelhaar. Hij droeg een lichtkleurige spijkerbroek en een meerkleurig (wit/rood/blauw) geruit shirt met korte mouwen.

De door de verdachte gebruikte pinpas bleek rond 15.00 uur op de Stationsweg van een 71-jarige vrouw uit Kockengen te zijn gestolen. Zij deed aangifte van de diefstal en van het pinnen met de gestolen pas.

Aan mensen die de verdachte, mogelijk in combinatie met de blauwe Volkswagen Passat, (her-)kennen, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.