Gemeente IJsselstein


#RSS


* lees voor

* Deel deze pagina via twitter

* Nieuwsbrief

* a A

College besluit over plan voor een autoluwe binnenstad

U bevindt zich op: Home > Nu in IJsselstein > Nieuws

Het college van burgemeester en wethouders heeft op 20 september een besluit genomen over het parkeerbeleid en verkeerscirculatieplan voor de binnenstad. Welke regels komen er voor parkeren, hoe maken we de binnenstad autoluw, hoe gaan we om met bevoorradend verkeer en hoe gaan de verkeersstromen lopen voor het gemotoriseerd en fietsverkeer?

Het beleidsplan Autoluwe binnenstad IJsselstein geeft antwoord op deze en meerdere vragen. Van 22 september tot en met 2 november ligt het plan ter inzage. In deze periode kunnen belanghebbenden hun reactie indienen.

Toekomstbeeld
Het doel van het parkeerbeleid en verkeerscirculatieplan is om van de binnenstad een aantrekkelijk verblijfsgebied te maken. Uitgangspunten vormen een autoluwe binnenstad, bewoners parkeren in de binnenstad en het profijtbeginsel. Bezoekers rijden in de nieuwe situatie niet meer door de binnenstad. Via zo kort mogelijke routes zijn parkeerlocaties direct bereikbaar en zichtbaar via parkeerroutes en verwijssystemen. De binnenstad wordt verdeeld in vier sectoren. Elke sector is toegankelijk via een van de vier toegangen, om doorgaand verkeer tegen te gaan. Alleen bewoners parkeren in de binnenstad. Zowel in de binnenstad als in de schil komt vergunningenparkeren tijdens vergunningtijden. De parkeervoorzieningen krijgen betaald parkeren. Bewoners krijgen een bezoekersregeling waarmee hun bezoek gedurende een bepaalde tijd kan parkeren. Fietsers zijn bijzonder welkom in de binnenstad. Dit krijgt vorm door een verbetering van de fietsroutes en stallingsmogelijkheden. De Benschopperstraat en Utrechtsestraat worden permanent voetgangersgebied.

Participatie
De ontwikkeling van het beleidsplan is samen met een klankbordgroep van vertegenwoordigers van bewoners van de binnenstad, bewonersgroepen, ondernemers, hulpdiensten en kerkbesturen tot stand gekomen. Dit heeft geresulteerd in een aanbeveling aan het college van burgemeester en wethouders. Tevens is in augustus het inwonerspanel gevraagd hoe zij de binnenstad gebruiken en bezoeken en waar de voorkeuren naar uitgaan voor parkeren en verkeer in de binnenstad.

Besluitvorming
Tijdens de periode van ter inzage legging vindt op dinsdag 11 oktober een inspraakavond plaats in de Ontmoetingskerk om 19.30 uur. Na deze periode neemt het college de zienswijzen in behandeling en volgt een definitief besluit. De raad besluit in december. Uw vragen of opmerkingen kunt u sturen naar info@ijsselstein.nl

Hieronder treft u de beleidsnota Autoluwe Binnenstad IJsselstein

Te downloaden:


* Beleidsnota Autoluwe Binnenstad IJsselstein.pdf pdf (8,82 MB)(Bestanden met de extensie .pdf kunnen gelezen worden met bijvoorbeeld: Adobe Reader)