Gemeente Aalten


Achterhoekse delegatie vormt burgerdeputatie op Prinsjesdag

Op Prinsjesdag, dinsdag 21 september 2011, heeft een Achterhoekse delegatie een burgerdeputatie gevormd voor Hare Majesteit de Koningin. Bijna 200 inwoners van de Achterhoek stonden langs de route van de rijtoer in Den Haag. Elk jaar levert een van de provincies een zogenoemde burgerdeputatie tijdens Prinsjesdag en dit jaar was het de beurt aan Gelderland.

De muziekvereniging Cresendo uit IJzerlo is samen met de Vereniging Nationale Feest en Gedenkdagen Dinxperlo mee geweest naar Den Haag. Dinsdagmorgen werden zij rond 7 uur uitgezwaaid door burgemeester Berghoef.

Overige deelnemers
Alle deelnemers zijn aangedragen door de acht Achterhoekse gemeenten. Naast de verenigingen uit de gemeente Aalten zijn muziekverenigingen uit Berkelland en Oranjeverenigingen Bronckhorst en Winterswijk mee geweest. De delegatie bestond daarnaast uit de oudheidkundige vereniging Gendringen, een dansgroep uit Oost Gelre, verschillende schutterijen uit Doetinchem, Montferland en Oost Gelre en een vertegenwoordiging van dorpsbelangenorganisaties uit Bronckhorst.

Burgemeester Berghoef zwaait delegatie uit in IJzerlo