Provincie Utrecht

Commissaris van de Koningin bezoekt Wijk bij Duurstede

De commissaris van de Koningin in de provincie Utrecht, de heer R.C. Robbertsen, brengt op woensdag 21 september een werkbezoek aan de gemeente Wijk bij Duurstede. Op het programma staat onder meer een bezoek aan de Stadshaven, het project
Gebiedsontwikkeling/herstructurering rond de binnenstad en Woningstichting Volksbelang Wijk bij Duurstede.

De commissaris bezoekt samen met het college van B&W de Stadshaven die de afgelopen jaren getransformeerd is van een bedrijfshaven naar een park met toeristische haven voor pleziervaart, historische schepen en cruiseboten. Het gezelschap brengt verder een bezoek aan het gebied rond de oude binnenstad dat op een aantal plekken ruimte en kansen biedt voor herontwikkeling. Bij de Woningstichting Volksbelang Wijk bij Duurstede geeft de directeur, de heer G. Nellesteijn, ten slotte een presentatie over co-creëren: samenwerking tussen partijen als woningcorporatie en gemeente met een bijzondere verdeling van taken, bevoegdheden en verantwoordelijkheden.

Voorafgaand aan deze bezoeken heeft de commissaris van de Koningin een gesprek met burgemeester Guus Swillens en gemeentesecretaris Janneke Louisa-Mulder en vervolgens met het voltallige college van burgemeesters en wethouders. Het bezoek wordt afgesloten met een informele raadsbijeenkomst.