Provincie Utrecht

Commissieleden op de redactievloer bij RTV Utrecht

Maandag 12 september 2011 brachten de leden van de commissie Wonen, Maatschappij en Cultuur een werkbezoek aan RTV Utrecht, de regionale omroep van de provincie Utrecht. De commissie was uitgenodigd voor een kijkje in de keuken van de omroep, om te zien wat er gedaan wordt en wat de ambities zijn.

Paul van der Lugt, de directeur van RTV Utrecht, vertelde wat de omroep allemaal doet en wat de ambities zijn. Hij gaf daarbij ook aan voor welke uitdagingen de omroep staat. Het doel van RTV Utrecht is om alle inwoners van de provincie zo goed mogelijk te informeren en te helpen bij besluitvorming. Als voorbeeld daarbij noemde Van der Lugt de portretten van de lijsttrekkers, die de omroep uitzond voorafgaand aan de verkiezingen van Provinciale Staten.

Nieuwe technologie

De ambitie tot 2016 is met name om meer nieuwe technologie te gaan gebruiken. Binnenkort wordt er een nieuwe website gelanceerd. Ook is de omroep bezig met de ontwikkeling van app's (kleine programmatjes voor mobiele telefoon, met een bepaalde taak. Bijvoorbeeld het weerbericht of nieuws uit de regio weergeven). Daarnaast loopt de ontwikkeling van narrowcasting, waarmee de omroep via displays op stations en in bussen aanwezig is.

Radio M

Van der Lugt gaf in zijn presentatie aan dat het goed gaat met het bereik en de klanttevredenheid van de zender.