Gemeente Breda

Breda opnieuw genomineerd voor `Meest Gastvrije Stad' Stond Breda de afgelopen twee jaar -na een fotofinish- in de topdrie van meest gastvrije steden in Nederland, ook dit jaar is onze stad weer genomineerd. Ondernemers hebben zich opnieuw ingespannen om het gastvrouw- en gastheerschap te verbeteren. De jaarlijkse uitreiking van de eigen Bredase gastvrijheidpluimen is voor ieder een belangrijke stimulans. Op 12 oktober wordt bekend welk van de genomineerde steden, Nijmegen, Maastricht, Utrecht, 's-Hertogenbosch en Breda, een jaar lang de felbegeerde titel mag dragen. In 2009, toen Breda werd uitgeroepen tot Beste Binnenstad van Nederland, ging de gastvrijheidtitel naar Haarlem. In 2010 sleepte Den Bosch deze in de wacht. Breda hoopt op driemaal is scheepsrecht.

Werkwijze

Jaarlijkse worden zo'n 8.000 bezoekers aan de 21 grootste steden van Nederland ondervraagd over de wijze waarop zij zich in de stad ontvangen voelen. Het onderzoek is uitgevoerd op initiatief van VVV Nederland en horeca-adviesbureau Van Spronsen @ Partners. Het oordeel van de bezoekers is gebaseerd op 27 verschillende aspecten op het gebied van vriendelijkheid en veiligheid, bereikbaarheid en informatie, stad en architectuur en horeca en vrije tijd. Per stad zijn circa 400 enquêtes afgenomen.

Slechts één stad - die met de hoogste overall-score - mag zich `Meest Gastvrije Stad 2011' noemen. Deze titel mag onbeperkt worden gevoerd.

Opsteker voor de `Beste Binnenstad'

"Dat Breda opnieuw genomineerd is voor de titel `meest gastvrije stad van Nederland' bewijst dat onze inspanningen vruchten afwerpen. De beeldvorming over onze stad is behoorlijk positief. De titel Beste Binnenstad heeft daar fors aan bijgedragen. Een mooi imago is fijn, maar belangrijker is dat die waardering omgezet wordt in acties. In meer bezoekers aan de stad en hogere bestedingen. Dat is -zeker in de huidige tijd- een lastige opgave. De beleving van de stad, en met name de gastvrijheid die bezoekers ervaren, draagt in heel belangrijke mate bij aan de aantrekkingskracht van de stad en dus ook aan de lokale economie. " Aldus wethouder Economische Zaken Cees Meeuwis die hoopt met de nieuwe titel samen met de ondernemers een mooi vervolg te kunnen geven op de activiteiten rondom `Beste Binnenstad'. De afgelopen twee jaar hebben die inspanningen veel positieve media-aandacht opgeleverd en wisten veel consumenten de weg naar Breda te vinden. "Het Net5 Vriendinnenweekend, dat aanstaande zaterdag en zondag plaatsvindt in Breda is in dit opzicht een mooi staaltje Beste Binnenstad gastvrijheid."