Politie Midden- en West Brabant

Gemeente en politie treden op tegen hennepteelt

Auto's van telers in beslag genomen

Tilburg, 21-09-2011

Het integrale hennepteam van Tilburg bezocht dinsdag 20 september 2011 vier woningen vanwege het vermoeden van hennepteelt. De gemeente Tilburg en de politie trekken samen op in de strijd tegen hennep.

Op de Doornsingel vond het hennepteam een in aanbouw zijnde kwekerij, die gemaakt werd in de berging van deze woning. Daarnaast werden er restanten hennep aangetroffen. De bewoner wordt verdacht van het kweken of drogen van hennep. De 38-jarige bewoner is ingesloten in een politiebureau om nader gehoord te worden. Zijn auto werd in beslag genomen om in een later stadium eventuele crimineel verkregen winsten terug te vorderen. Dat gebeurde in het kader van de Pluk-Ze wetgeving.

In een flatwoning in de Mascagnistraat werden in de huiskamer 394 flinke hennepplanten aangetroffen. Er was ook gerommeld te zijn met de stroomvoorziening. De aanwezige bewoner werd ingesloten in het politiebureau om nader gehoord te worden. Ook zijn BMW Cabrio werd in beslaggenomen in het kader van de Pluk-Ze wetgeving.

In overleg met de Officier van Justitie zijn de plantages ontmanteld door een gespecialiseerd ruimingsbedrijf. Daarbij zijn het
kweekmateriaal en de planten in beslag genomen zijn. De planten zijn voor de bewijsvoering bemonsterd. Vervolgens zijn al deze goederen vernietigd.

Op het Antoon van Rijenplein en een ander adres op de Doornsingel werd geen hennep gevonden. Het vermoeden van aanwezige wietplantages bleek onterecht.

De politie in Midden- en West-Brabant en de gemeente Tilburg geven veel prioriteit aan de aanpak van hennepkwekerijen. Deze plantages
veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven aan de politie via 0900-8844. Ook kan gebeld worden naar meldlijn Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 21-09-2011 13:15 | © Regio Midden en West Brabant |