"Klanten zijn vertraagde en mislukte projecten beu"

Persbericht van InterExcellent Executive Interim

Management
Bakkenist en InterExcellent gaan een exclusief samenwerkingsverband aan. Beide bureaus merken dat klanten een partner willen die medeverantwoordelijkheid neemt bij het aangaan van steeds complexere uitdagingen. Lucas van Meer, voorzitter van Bakkenist: "Onze klanten willen af van 'losse specialisten' voor een advies of de implementatie. Met deze krachtenbundeling kunnen we samen actief inspelen op de veranderende vragen van onze klanten. Bovendien kunnen we daarmee onze positie in de aantrekkende markt versterken."

'Ongeorganiseerde professionals
Geert-Jan Poorthuis, partner bij InterExcellent: "Het aantal mislukte of vertraagde projecten is de laatste jaren sterk toegenomen, mede dankzij zwak opdrachtmanagement en een matige uitvoering door ongeorganiseerde professionals. Als dan ook de business case, het waarom en het beoogde resultaat, onduidelijk is, dan gaat het mis. Onze toegevoegde waarde bestaat er in om als gezamenlijk bureau één oplossing te bedenken én uit te voeren. Een oplossing die nadrukkelijk beter is dan de opdrachtgever zonder externe expertise had kunnen bereiken. Dat vraagt om één aanspreekpunt en een combinatie van factoren. Advies, het plan maken inclusief het draagvlak, en vervolgens een perfecte implementatie."

Markt trekt weer aan
Bakkenist en InterExcellent zien, na een dip sinds 2008, nu de vraag naar tijdelijke professionals weer aantrekken. Dat heeft ook te maken met de vergrijzing aan de bovenzijde van de arbeidsmarkt. Lucas van Meer: "De capaciteit om steeds complexere trajecten te managen loopt langzaam maar zeker weg, dan zien we vooral maar zeker niet alleen bij de overheid. Dat vul je niet in met het inhuren van een specialist. Vandaar de vraag naar een partij die de verantwoordelijkheid neemt, ook voor de realisatie. Daarom is de samenwerking met InterExcellent, toonaangevend op het gebied van interim-management, een welkome verbreding."

Verdieping met kennis
InterExcellent ziet in de combinatie met het kennisbedrijf Bakkenist juist een verdere verdieping van haar praktijk ontstaan. Geert-Jan Poorthuis van InterExcellent: "Door de samenwerking met Bakkenist sluiten we aan op hun grote expertise op een reeks van terreinen, bijvoorbeeld met post fusie integratie, programmamanagement, hun aanpak voor de vergrijzingproblematiek binnen organisaties, de kennis op het gebied van betalingsverkeer en niet te vergeten Bakkenist/Mesa als 'center of excellence' op het gebied van het familiebedrijf."

Profiel en toekomst
Bakkenist is al meer dan 60 jaar een vertrouwde en toonaangevende naam op het gebied van organisatieadvies en project-/programmamanagement. De partners van InterExcellent verenigen ruim 35 jaar ervaring in top executive interim management en de werving van toezichthouders. De bureaus zijn in omvang ongeveer gelijkwaardig en hebben samen zo'n 80 adviseurs en managers. Opdrachtgevers zijn bijvoorbeeld Unicef, de provincie Frysl(aa)n, Gemeente Amsterdam, Rijkswaterstaat, Damen Shipyards, UPC, Tata Steel, stichting AKN (organisatie publieke omroep), Gall & Gall. Beide organisaties behouden hun eigen status. Op termijn behoort een integratie tot de mogelijkheden.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

Links:
http://www.interexcellent.nl



Razende Robot Reporter