Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van woensdag 21 september

Noord-Holland Noord, 21-09-2011 o 14.15 uur

Opa en kleindochter ten val na aanrijding

Hoogkarspel, dinsdag 20 september

Dinsdagmiddag vond er rond 16.30 uur een ongeval plaats op de Streekweg. Een 71-jarige man uit Hoogkarspel fietste met zijn 2-jarige kleindochter achterop op deze weg. Bij het afslaan werd de fietser aangereden door een 33-jarige automobilist uit Hoogkarspel. De fietser kwam ten val en liep een hoofdwond op. De 71-jarige man werd ter plaatse onderzocht en hoefde niet naar het ziekenhuis vervoerd te worden. Zijn 2-jarige kleindochter werd ter controle naar het ziekenhuis overgebracht.

Huiselijk geweld

Oudorp, dinsdag 20 september

Een 29-jarige man uit Oudorp werd dinsdagmiddag rond 16.55 uur aangehouden op de Herenweg. De man had ruzie gekregen met zijn vrouw. Hij duwde haar tegen de koelkast waardoor zij viel. Zij moest opstaan van de man. Toen zij op handen en knieën zat kreeg zij schoppen in haar buik. De vrouw wist het huis uit te vluchten. Agenten die naar de huiselijk geweld melding onderweg waren troffen onderweg de verdachte aan in zijn auto. Hij viel op door zijn rijgedrag en veroorzaakte bijna een aanrijding doordat hij geen voorrang verleende. Hij werd staande gehouden en bleek gedronken te hebben. Hij werd aangehouden voor rijden onder invloed en huiselijk geweld. De man is in verzekering gesteld.

Den Burg, dinsdag 20 september

Een 53-jarige man uit Den Burg werd dinsdagavond rond 23.00 uur aangehouden in zijn woning. De man had bij een ruzie met zijn vrouw haar geslagen met een stok. De vrouw liep hierbij een zwelling op aan haar oog en een wondje tussen haar wenkbrauw. De man verliet hierna de woning. De politie deed onderzoek naar zijn verblijfplaats. Er werd telefonisch contact met hem gezocht. Hij kwam terug naar de woning en werd aangehouden voor huiselijk geweld.

Aanhoudingen voor heling

Julianadorp, dinsdag 20 september

Een 14-jarige en een 15-jarige jongen, beiden afkomstig uit Den Helder, zijn dinsdagmiddag rond 17.40 uur aangehouden op de Doorzwin. De politie kreeg een melding dat er twee jongens met een gestolen fiets liepen over de Middelzand. Toen de politie ter plaatse kwam bleken zij de fiets tegen een woning te hebben gezet. De jongens werden ter hoogte van het uitvaartcentrum staande gehouden. Een van hen gaf aan dat zij wisten dat de fiets gestolen was en dat zij onderweg waren naar een vriend die een slijptol had en zo het slot open kon maken. De beide jongens werden aangehouden voor heling. Zij werden s avonds weer heengezonden.

Motorrijder naar ziekenhuis

Hoorn, dinsdag 20 september

Een 24-jarige motorrijder uit Hoorn werd dinsdagavond rond 20.00 uur ter controle overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij met zijn motor onderuit was gegaan. De man reed op de Middelweg over het spoor en haalde iemand in. Zijn voertuig begon te slingeren waardoor hij tegen de stoeprand terecht kwam en onderuit ging. Hij gleed tussen een lantaarnpaal en een verkeersbord door het fietspad op. De motorrijder had pijn in zijn nek en werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Aanrijding Berkhouterweg

Hoorn, woensdag 21 september

Woensdagochtend ontstond er rond 08.30 uur een aanrijding tussen een scooter en een auto op de Berkhouterweg. Een 47-jarige automobiliste uit Purmerend kwam uit de richting van de rotonde en wilde afslaan naar de tweede inrit. Hierbij zag zij een 16-jarige scooterrijdster uit Zwaag over het hoofd. De scooterrijdster had last van haar rug. Haar 16-jarige passagier had last van haar knie. Het ambulancepersoneel onderzocht de meisjes ter plaatse. Zij mochten na controle naar huis.

12 aangiftes diefstal airbags

Heiloo, woensdag 21 september

In de nacht van donderdag 15 op vrijdag 16 september werden uit twaalf autos airbags gestolen. Bij een garage aan de Westerweg werden zes autos opengebroken en de airbags weggenomen. Verder werd nog autos aan de Zevenhuizerlaan, Ewislaan, Geestakker, Werkendelslaan en van Vladerackenlaan opengebroken. Alle inbraken vonden dus plaats aan de westzijde van het spoor plaats.

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft op of in de omgeving van één van de bovengenoemde straten inde nacht van donderdag op vrijdag iets verdachts gezien? Of heeft u andere informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Heiloo via telefoonnummer via 0900-8844 (lokaal tarief).

Vorige week werden er in Noord-Holland Noord bij in ieder geval 51 autos in onder andere Heerhugowaard, Schagen en Grootebroek airbags uit autos gestolen.

Aanhouding in verband met schieten bij autobedrijf

Akersloot, woensdag 21 september

Een 57-jarige man uit Assendelft meldde zichzelf dinsdagochtend 20 september op het politiebureau in Alkmaar in verband met het schietincident wat op maandag 5 september plaatsvond bij een autobedrijf aan de Boekel in Akersloot.

Op deze maandagochtend 5 september stopte rond 08.45 uur een auto achter het voertuig van één van de eigenaren van het autobedrijf. De bestuurder die stopte kwam uit het voertuig en liep naar de eigenaar toe. Hij haalde een vuurwapen tevoorschijn en vuurde hiermee. De andere eigenaar van het bedrijf kwam naar buiten. Ook hij werd bedreigd met het wapen. Uiteindelijk vertrok de verdachte zonder geld.

De politie deed onderzoek en kwam de 57-jarige verdachte op het spoor. Vermoedelijk ging het bij het schietincident om een zakelijk geschil. De verdachte meldde zichzelf uiteindelijk afgelopen dinsdag op het politiebureau. Hij is aangehouden en wordt donderdag 22 september voorgeleid bij de rechter-commissaris.