Gemeente Barneveld


College B&W stelt voor om rijrichting in Nairacstraat en Kampstraat om te draaien

Het college van burgemeester en wethouders heeft het voornemen om de rijrichting voor auto's in de Nairacstraat, de Nieuwstraat en de Kampstraat om te draaien. Daardoor wordt het centrum van Barneveld beter bereikbaar en vindbaar. Het voorstel zorgt ook voor een veiliger aansluiting van de Nairacstraat en Kampstraat op de Burgemeester Kuntzelaan.

Automobilisten die in het centrum van Barneveld moeten zijn, hebben soms moeite om de entree van het centrum te vinden. De entree gaat via het parkeerterrein van de Kampstraat. Dat is niet logisch en zorgt vaak voor verwarring. Het centrumverkeer verlaat het centrum via de Nairacstraat. De aansluiting van de Nairacstraat op de Burgemeester Kuntzelaan is onoverzichtelijk, omdat de aansluiting in een bocht ligt.

Omdraaien
Het college van B&W heeft het plan ontwikkeld om de rijrichting voor automobilisten om te draaien. In de nieuwe situatie rijdt het verkeer dan via de Nairacstraat het centrum binnen en kan ter hoogte van het Raadhuisplein linksaf (richting het gemeentehuis) of rechtsaf (richting de Bibliotheek Barneveld). Via de Nieuwstraat en de Kampstraat kan het verkeer het centrum vervolgens weer verlaten. De aansluiting van de Kampstraat op de Burgemeester Kuntzelaan, tegenover het station, is veel overzichtelijker dan bij de Nairacstraat.

30 km/zone
Als de autorijrichting wordt omgedraaid, worden de straten ook officieel aangemerkt als 30 km/zone. In de afgelopen periode heeft de gemeente de plannen besproken met het Wijkplatform Barneveld-Centrum. Alle bewoners van de Nairacstraat, de Nieuwstraat en de Kampstraat hebben een brief van de gemeente ontvangen. Daarin licht de gemeente de maatregelen toe. Zij kunnen tot en met 26 september reageren op de plannen. Het is de bedoeling dat de nieuwe verkeerssituatie op 1 november 2011 ingaat.

* Plattegrond Nairacstraat-Kampstraat Barneveld.pdf

Raadhuisplein 2, Barneveld, tel: 14 0342 (netnummer niet nodig), fax: (0342) 495 376, e-mail: info@barneveld.nl