Gemeente Haaksbergen


Startersleningen

21-09-2011 Sleuteloverdracht

Het is vanaf nu niet meer mogelijk om een starterslening aan te vragen bij de gemeente Haaksbergen.

Sinds 2007 bestond in Haaksbergen voor starters op de woningmarkt de mogelijkheid om in aanmerking te komen voor een starterslening.

Budget niet meer toereikend

Het beschikbare budget is echter niet meer toereikend. De startersregeling werd in 2007 in het leven geroepen om het eigen woningbezit en de doorstroming op de woningmarkt te bevorderen. De gemeente stortte de afgelopen jaren geld in een fonds, waardoor ongeveer tien leningen per jaar verstrekt konden worden.

In eerste instantie namen rijk, provincie en gemeente elk een derde van het geld voor hun rekening. Na terugtrekking van het rijk werd dat fifty-fifty voor provincie en gemeente. Nadat het provinciale budget op was geraakt, bleef alleen de gemeente nog over. Hierdoor en door een grotere vraag naar de starterslening raakte het potje voor de regeling snel leeg.

Mogelijk nieuw potje

Eerder stopten in Overijssel ook al de gemeenten Dalfsen, Zwolle en Hengelo met het verlenen van de starterslening. Naar verwachting neemt de provincie begin volgend jaar een besluit over een mogelijk nieuw potje voor startersleningen.