Artsen zonder Grenzen

Hulp van start in overstroomd Pakistan

21-09-2011

In de provincie Sindh van Pakistan gaan deze week mobiele klinieken van Artsen zonder Grenzen van start. Moessonregens en overstromingen hebben tienduizenden mensen dakloos gemaakt in Zuidoost-Pakistan. 13 hulpverleners gaan aan de slag in drie subdistricten van het zuidelijke district Badin.

Geïmproviseerde tenten

Ons team heeft in de afgelopen week de situatie in Badin verkend. `We hebben wegen gezien die gedeeltelijk overstroomd waren, met geïmproviseerde tenten van plastic zeil in de bermen. Er waren geen latrines te vinden', zegt Erwin Lloyd Guillergan, arts en noodhulpcoördinator van Artsen zonder Grenzen. `In zulke slechte hygiënische omstandigheden zijn mensen bijzonder kwetsbaar voor luchtweginfecties en ziekten die via besmet water worden verspreid.'

Zorg

Er is grote behoefte aan medische zorg in ontheemdenkampen. Acute waterige diarree, mogelijke infecties met malaria, huidziekten en luchtweginfecties komen veel voor. Sommige kinderen vertonen tekenen van ondervoeding.

Drinkwater

In de kampen die het team van Artsen zonder Grenzen bezocht, was nauwelijks of geen schoon drinkwater te krijgen en ontbraken meestal de latrines.

Hulpverleners

Het team zal in de komende dagen onder meer de subdistricten Tando Bago en Shahid Fazul Rahu verkennen. Meer hulpverleners zullen de teams versterken. Ook in andere delen van Pakistan bereiden teams zich voor op de hulp aan overstromingsslachtoffers.

In verband met onze neutraliteit en onafhankelijkheid financieren wij ons werk in Pakistan geheel uit donaties van het publiek.

Meer weten over onze projecten in Pakistan