Nieuw-Vlaamse Alliantie


» Jonge gezinnen kunnen Vlaamse kindpremie zeer goed gebruiken

Jonge gezinnen kunnen Vlaamse kindpremie zeer goed gebruiken

klok 21 september 2011

Vlaams Parlementslid en lid van de commissie Welzijn Lies Jans (N-VA) juicht toe dat de Vlaamse Regering werk maakt van de Vlaamse kindpremie. Jonge gezinnen, die het met de huidige levensduurte en hoge woningprijzen al moeilijk genoeg hebben, kunnen dat steuntje in de rug best gebruiken. De federale kinderbijslag is immers ontoereikend. Samen met de extra investering in kinderopvang waar de Vlaamse regering tegelijk mee bezig is, worden de Vlaamse gezinnen op die manier extra ondersteund.

Lies Jans wijst er ook op dat deze Vlaamse regering de voorbije twee jaar al 2 miljard euro bespaard heeft, 8 procent van het Vlaamse budget: "Wij hebben in Vlaanderen de tering al naar de nering gezet en krijgen nu stilaan een beetje beleidsruimte om extra investeringen te doen. Politici die zo'n besparingsronde nog niet gedaan hebben, moeten nu niet afgunstig reageren op deze Vlaamse beleidsmaatregel."

Voor de N-VA is het essentieel dat we zowel investeren in de Vlaamse economie als in onze Vlaamse gezinnen. Lies Jans: "Dit jaar heeft de Vlaamse regering al extra geld geïnvesteerd in industrie, O&O, scholenbouw en wegeninfrastructuur. Tegelijk investeren we nu ook in onze jonge gezinnen, met extra middelen voor kinderopvang en vanaf volgend jaar ook met de Vlaamse kindpremie."

Lies Jans vindt het opmerkelijk dat er mensen zijn die deze positieve maatregel voor jonge gezinnen bekritiseren, maar tegelijk geen enkel probleem hebben met de 600 miljoen euro die de federale onderhandelaars nu naar Brussel doorsluizen zonder bestuurlijke hervormingen die naam waardig. "30 miljoen euro voor jonge gezinnen met kinderen is in elk geval veel beter besteed geld dan 600 miljoen euro voor Brussel, waar men niet eens een eengemaakte politiezone op de been krijgt", aldus Lies Jans. Auteur(s): Lies Jans, Ondervoorzitter fractie Vlaams Parlement Contactinfo: