Politie Midden- en West Brabant

Politie ruimt hennepkwekerijen in teamgebied Etten-Leur e.o.

Etten-Leur, Zundert, Sint Willebrord, 21-09-2011

Politie ruimt hennepkwekerijen in teamgebied Etten-Leur e.o.

De politie hield dinsdag een hennepruimdag in het teamgebied
Etten-Leur en omstreken.

In de Poelstraat werd in een huurwoning een hennepkwekerij en stekkerij aangetroffen. In de woning werden 353 hennepplanten en ruim 4100 hennepstekjes aangetroffen. De kwekerij is geruimd en er zijn drie verdachten aangehouden. De politie nam een geldbedrag in beslag. Het energiebedrijf constateerde dat er sprake was van diefstal van elektriciteit en heeft de meter in beslag genomen voor verder
onderzoek. De elektriciteit van de woning is afgesloten. De
woningstichting heeft een procedure gestart voor het uitzetten van de huurder van het pand.

In een woning aan het Wolvenspoor in Etten-Leur is een kwekerij aangetroffen in een slaapkamer. In totaal stonden hier 128
hennepplanten. Er zijn twee verdachten aangehouden en verhoord. Ook hier was sprake van diefstal van stroom en is de meter afgekoppeld en de stroom afgesloten.

In de Cellostraat in Etten-Leur zijn in een slaapkamer 189
hennepplanten aangetroffen. De bewoners van de woning waren niet thuis. Zij zullen later als verdachte worden verhoord.
Ook hier start de woningbouwvereniging een procedure voor het uitzetten van de huurder.
Ook was er spraken van diefstal van stroom.

Aan Den Elshout in Sint Willebrord stonden slechts 3 planten in een tuinhuis. Er werd echter ook ruim 1300 gram gedroogde hennep
aangetroffen. De bewoners waren niet thuis, maar zullen later worden verhoord als verdachte. Het elektriciteitsbedrijf constateerde diefstal van stroom, koppelde de meter af en sloot de stroom af.

Aan de Rodenburg in Sint Willebrord werd een reeds ontruimde kwekerij aangetroffen. Er was wel sprake van fraude met de elektriciteitsmeter. Ook hier is de stroom afgesloten en de meter afgekoppeld.

In een garage aan de Achtmaalseweg in Zundert is een professionele hennepstekkerij aangetroffen. Agenten vonden 396 hennepplanten en ruim 8500 hennepstekken. De eigenaar is verhoord als verdachte. De gemeente Zundert doet een onderzoek naar illegale bewoning van het pand. Er was sprake van diefstal van stroom in het pand.

De hennepplanten, de kweekapparatuur en de aangetroffen drugs zijn allemaal ter vernietiging in beslag genomen. Het elektriciteitsbedrijf onderzoekt in alle gevallen apart hoeveel stroom er is gestolen en berekent een naheffing. Pas als deze door de bewoner is voldaan zal de stroom weer worden aangesloten. Enexis doet in alle gevallen van diefstal van stroom aangifte bij de politie.
Tegen de verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 21-09-2011 16:49 | © Regio Midden en West Brabant |