Gemeente Alphen aan den Rijn

voor stilstaand verkeer

Jaarmarktkoeken voor stilstaand verkeer in Alphen

Op woensdagochtend 21 september heeft Gemeente Alphen aan den Rijn Markententster koeken uitgedeeld aan automobilisten die hebben te kampen met verkeershinder. Wethouder Kees van Velzen stond klokslag 8.00 uur klaar om de eerste koek uit te delen. De automobilisten konden het gebaar wel waarderen, mede dankzij het rustige verkeersbeeld op deze Jaarmarktochtend.

In verband met de Jaarmarkt en de bijbehorende wegafsluitingen werd woensdagochtend topdrukte verwacht op de kruising van de Prinses Irenelaan en Prinses Beatrixlaan. De Gemeente besloot daarom op dinsdagmiddag om tijdens de Jaarmarkt de Hoorn open te stellen voor doorgaand verkeer. Die maatregel zorgde ervoor dat er nauwelijks verkeersproblemen waren in het centrum van Alphen aan den Rijn. Door werkzaamheden bij de N207 stond het verkeer bij de Steekterbrug daar toch langere tijd stil.

Markententster
Desalniettemin waren de wachtende automobilisten op de Prinses Irenelaan en Steekterbrug blij met het gebaar en natuurlijk de bijzondere traktatie. De Markententster koek is een echte Alphense lekkernij, die onlosmakelijk verbonden is met de Jaarmarkt. Wethouder van Velzen: We begrijpen dat mensen liever niet in de file staan, zeker niet op een feestelijke dag als vandaag. Gelukkig hebben we met deze koeken het leed een beetje kunnen verzachten. Verwacht wordt dat de wegwerkzaamheden aan de Hoorn en Steekterbrug respectievelijk 7 en 21 oktober gereed zijn en het Alphense verkeer weer kan doorstromen.

Kijk voor meer informatie over de wegwerkzaamheden en wegafsluitingen op www.alphenopweg.nl

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn