Gemeente Vlaardingen



-

Vadercentrum Vlaardingen: vele mannen één kracht

21-09-2011 |

In opdracht van de gemeente geeft Steunpunt Integratie Vlaardingen sinds juni 2011 vorm en inhoud aan een centrum voor Vlaardingse mannen en vaders. Vadercentrum Vlaardingen is een ontmoetingsplaats van waaruit gewerkt wordt aan de activering en persoonlijke ontwikkeling van mannen met verschillende culturele achtergronden.

Hierbij vormt de kracht, capaciteiten, ideeën en wensen van de mannen zelf de basis voor het aanbod van activiteiten. Voorbeelden hiervan zijn: taaltrainingen, computercursussen, debatten over actualiteiten, ondernemerschap, praktische workshops en sportactiviteiten.

Vadercentrum slaat aan
Het Vadercentrum Vlaardingen is onlangs gestart met wekelijkse conversatielessen Nederlands. Een groep Somalische mannen volgt de lessen, maar ook andere partijen maken gebruik van het aanbod Zo heeft bijvoorbeeld Tornante Trainingen, het bedrijf dat in opdracht van de gemeente inburgeringscursussen organiseert, een groep mannelijke cursisten naar het Vadercentrum doorverwezen. Ook mensen die op het Albeda College leren lezen en schrijven willen de Nederlandse conversatielessen in het Vadercentrum volgen.

Meer informatie: www.vadercentrumvlaardingen.nl.

Contactinformatie

Postbus 1002
3130 EB Vlaardingen
Mail: Contactformulier
Tel. (010) 248 4000