Gemeente Helmond


Nieuwe speelplek Reigerlaan

Deze week wordt in de Reigerlaan een nieuwe speelvoorziening voor kinderen in de leeftijdsgroep 6 tot 12 jaar geplaatst.

Het bijzondere aan deze speelplek is dat deze door de kinderen zelf is uitgekozen.Vorig jaar is er een handtekeningenactie gehouden in de vogelbuurt. Daarin vroegen ruim 150 kinderen of er in hun buurt een speeltoestel voor de leeftijdsgroep 6 tot 12 jaar kon komen. In die omgeving zijn namelijk wel voldoende trapveldjes,maar geen locatie met speeltoestellen. De gemeente heeft positief op dit verzoek gereageerd en aangegeven dat er in 2011 een nieuwe speelplek zou worden gerealiseerd.

Keuze van de kinderen.
Enkele maanden geleden heeft de gemeente drie leveranciers van speeltoestellen gevraagd een voorstel te maken. Die voorstellen zijn gepresenteerd aan de kinderen van de groepen 6, 7 en 8 van de Toermalijnstraat aan de Reigerlaan. Zij konden elk voorstel een punt geven. Het voorstel met de meeste punten zou worden gerealiseerd. Het junglecircuit van het bedrijf Yalp kreeg de meeste punten en wordt dus gerealiseerd.