ProRail 21-09-2011

Voorbereidende werkzaamheden onderdoorgang Oss

Komend weekend geen treinen maar bussen tussen Oss en Nijmegen

ProRail werkt komend weekend aan de nieuwe onderdoorgang van de Megensebaan in Oss. Tegelijkertijd plaatst aannemer ProN329 nabij de singel 1940 1945 een fietsbrug over het spoor en de weg. In verband met deze werkzaamheden rijden er komend weekend tussen Oss en Nijmegen vice versa geen treinen maar bussen. Voor doorgaande treinreizigers zijn er omreismogelijkheden via Utrecht.

ProRail bouwt in Oss in opdracht van de gemeente Oss een onderdoorgang voor de "weg van de toekomst" de N329. Aankomend weekend vinden er grootschalige werkzaamheden plaats die alleen mogelijk zijn als er geen treinen rijden. Ook de tijdelijke overweg is komend weekend afgesloten voor het verkeer. Er is een omleidingsroute ingesteld.

De werkzaamheden bestaan onder meer uit het trillen van damwanden en het inbrengen van injectieslangen om de grond waterdicht te maken. Op het industrieterrein Elzenburg wordt ter hoogte van Singel 1940 1945 een tijdelijke fietsbrug over het spoor en de Megensebaan geplaatst. De brug is tijdelijk omdat er een tunnel onder de weg en het spoor door komt.

Hinder door werkzaamheden

Omwonenden kunnen hinder ondervinden van de werkzaamheden en zijn door ProRail per brief geïnformeerd. Te denken valt aan:
* Geluidshinder door trilwerkzaamheden

* Ronkende machines en kranen

* Bouwverlichting

* Bouwverkeer

Gevolgen treinverkeer

In verband met de werkzaamheden rijden er vanaf zaterdag 24 september circa 01:00 uur tot maandag 26 september 05:00 uur tussen Oss en Nijmegen vice versa geen treinen. Doorgaande reizigers vanuit Den Bosch naar Arnhem of andersom kunnen omreizen via Utrecht Daarnaast zet de NS bussen in en adviseert reizigers zich van te voren goed te informeren. Voor een reisadvies op maat kunnen treinreizigers de NS Reisplanner op www.ns.nl of m.ns.nl en/of de teletekstpagina's 751 en 754 raadplegen. Zij kunnen ook bellen met 0900-9292 (EUR 0,70 per minuut).