FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten richt vizier op Klomp Groepsvervoer


* 12-09-2011

* Edo van der Goot

In Oktober vindt de aftrap plaats van een omvangrijk project. Normaal werken de bestuurders en consulenten alleen in hun eigen regio. Nu werken verschillende bestuurders en consulenten samen in dit landelijke traject.

FNV Bondgenoten krijgt al geruime tijd signalen binnen dat er bij Klomp Groepsvervoer veel aan de hand is. Met name de niet juiste uitbetaling van de gewerkte uren is een veel gehoorde klacht.

Klomp is een tamelijk grote speler, er werken ongeveer 650 mensen. Als zo'n groot bedrijf de cao niet naleeft heeft dat een grote impact op veel chauffeurs en hun gezinnen.

Klomp Groepsvervoer heeft de naam een 'prijsvechter' te zijn en schrijft goedkoop in bij aanbestedingen. Dat is op zich prima, zolang het maar niet ten koste gaat van de arbeidsvoorwaarden van de chauffeurs en de kwaliteit van het vervoer.

Dit zijn de eerste stappen waar we mee aan de slag gaan:


1. Inventariseren wat er leeft onder de chauffeurs en bewijzen verzamelen van zaken die niet kloppen.

2. Chauffeurs motiveren om gezamenlijk met ons actie te ondernemen.

Vooral dat laatste is heel erg belangrijk. Hoe meer mensen in beweging komen des te groter is de kans op succes. FNV Bondgenoten roept daarom alle chauffeurs van Klomp Gropesvervoer op in beweging te komen en een van onze bijeenkomsten of spreekuren te bezoeken.

We willen structurele verbeteringen realiseren bij Klomp Groepsvervoer. Dat kan alleen als dit traject breed gedragen wordt door de chauffeurs. Samen staan we sterk!