Rijksvoorlichtingsdienst

Uitreiking Eremedaille voor Kunst en Wetenschap

RVD, 21 september 2011, nr. 244

Hare Majesteit de Koningin heeft vanmiddag op Paleis Huis ten Bosch de Eremedaille voor Kunst en Wetenschap van de Huisorde van Oranje uitgereikt aan mevrouw prof. dr. A.G.A van Grevenstein-Kruse. De eremedaille wordt toegekend aan personen met uitzonderlijke verdiensten op de terreinen van kunst en wetenschap.

Professor Anne van Grevenstein (1947) is hoogleraar Praktijk van conservering en restauratie aan de Faculteit der Geesteswetenschappen van de Universiteit van Amsterdam. Zij is onder meer verantwoordelijk voor de reconstructie van de kleuren van de schilderingen van Pierre Cuypers in het Rijksmuseum.

Van 1998 tot 2001 was zij eindverantwoordelijk voor het onderzoeks- en restauratieproject van de Oranjezaal van Huis ten Bosch. In de periode 2007-2009 gaf zij leiding aan de restauratie van de schilderingen in de galerijen rond de Burgerzaal in het Koninklijk Paleis te Amsterdam. Op 30 juni van dit jaar verzorgde prof. Van Grevenstein een inleiding in het paleis op deze restauratiewerkzaamheden tijdens de opening van de zomertentoonstelling 2011 door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden.

Noot voor redacties (