Politie Midden- en West Brabant

Arrestaties na achtervolging Tilburg / Berkel-Enschot

Berkel-Enschot, 21-09-2011

De Tilburgse politie arresteerde woensdagmiddag 21 september 2011 twee mannen na een achtervolging.

Agenten reageerden rond 17.15 uur op een melding van een verdachte situatie op industrieterrein Loven in Tilburg-Oost. Toen de agenten daar arriveerden, reed er een Jaguar (met Belgisch kenteken) met hoge snelheid weg. In de auto zaten twee mannen.
De politie ging er achteraan en er ontstond een achtervolging, waarbij het duo kans zag om te ontkomen.

Korte tijd kwam er opnieuw een melding (17.40) binnen van een verdachte situatie. Dit keer vanuit Berkel-Enschot. Op de Ossenweide vond de politie de bewuste Jaguar leeg terug. In nabij gelegen struiken zaten twee mannen, die zich schuil hielden. De twee mannen werden
gearresteerd. In de directe omgeving van de mannen werd een aanzienlijk geldbedrag gevonden, alsmede de contactsleutel van de Jaguar.
De twee mannen (22 en 23), afkomstig uit Frankrijk werden gearresteerd. Dat gebeurde op basis van de diverse verkeersovertredingen die zij maakten bij de achtervolging.

Ondertussen had een andere weggebruiker zich gemeld in het
politiebureau. Zijn auto had kort daarvoor schade opgelopen bij een aanrijding met de Belgische Jaguar. Hij deed aangifte omdat de veroorzaker was doorgereden.
Het vermoeden bestaat dat de twee verdachten zich ook hebben schuldig aan het verlaten van een plaats ongeval.

Het is op dit moment nog niet duidelijk wat de motieven van de arrestanten waren. Ook is de herkomst van het geldbedrag nog niet duidelijk. Nader onderzoek en verhoor van de verdachten moet daar uitsluitsel over geven. De auto waarin de mannen reden, was overigens niet gestolen.

Auteur: Jeroen Steenmeijer

Laatst gewijzigd 21-09-2011 19:54 | © Regio Midden en West Brabant |