Dura Vermeer

Rotterdam - 21 september 2011

Kwaliteitssprong Zuid voor Rotterdam Zuid

Dura Vermeer Bouw Rotterdam heeft als onderdeel van het `IkZitopZuid'-initiatief het Nationaal Programma ''Kwaliteitssprong Zuid, Zuid Werkt!'' ondertekend.

Kwaliteitssprong Zuid is een visie op de ontwikkeling van Rotterdam Zuid voor de komende twintig jaar. Het is tot stand gekomen in overleg met corporaties, bewoners van Zuid, belangenorganisaties, deelgemeenten, ministeries, het Rotterdamse college van B en W en de vele partners die Zuid een warm hart toedragen.

Het nationaal programma bevat een uitwerking van de aanbevelingen van de commissie-Deetman/Mans om de schouders te zetten onder een gezamenlijke aanpak van de fysieke, sociale en economische problemen op Rotterdam Zuid. De commissie stelde dat de gemeente Rotterdam, het rijk, bewoners, woningcorporaties, bedrijfsleven, scholen en lokale partners gezamenlijk vanuit een gedeelde einddoel en visie aan de slag moeten om doorbraken te realiseren op Rotterdam Zuid.

Einddoel
Het einddoel is dat Rotterdam Zuid in 2030 op hetzelfde gemiddelde niveau scoort van Amsterdam, Den Haag, Utrecht en Rotterdam. Dat betekent: meer werk, betere scholing en opleiding, hogere inkomens en aantrekkelijker wonen. Gezien de opeenstapeling van sociaal-economische problemen en de zwakke woningmarkt van Rotterdam Zuid vraagt dat om een intensieve, integrale, gezamenlijke en vooral langdurige aanpak, gericht op: talentontwikkeling, economie en fysieke kwaliteitsverbetering.

Het nationaal programma wordt de komende maanden door de samenwerkende partijen vertaald naar uitvoeringsprogramma's die begin 2012 worden vastgesteld. In deze uitvoeringsprogramma's staan concrete maatregelen per wijk en meetbare doelen.

Naast Dura Vermeer Bouw Rotterdam maken Concire en WSA Stedelijke Ontwikkeling deel uit van het `IkZitopZuid'-initiatief.

Fotobijschrift: Maandag 19 september is in het bijzijn van minister Donner (Sociale Zaken) en burgemeester Aboutaleb het nationaal programma ''Kwaliteitssprong Zuid'' ondertekend. Namens IkZitopZuid heeft Dick van Well, oud-voorztter Raad van Bestuur Dura Vermeer het programma ondertekend.

---