Nacht van de Vrede van Amsterdam naar Utrecht


21 september 2011

Utrecht, 20110831 -- Een van de hoogtepunten van de internationale Dag van de Vrede is de wervelende Nacht van de Vrede die dit jaar voor het eerst in Utrecht plaatsvindt. Prominenten uit de politiek, kunst en cultuur zoals Jan Pronk, Leoni Jansen, Jungle by Night en een Arabische Hiphop artiest verlenen hun medewerking aan dit evenement.

Op de Mainstage duikt Lizelotte van Dijk samen met Jan Pronk, Leoni Jansen en Eva Kieboom in de wereld van onze superhelden. Hoe rocken de jongeren uit Mitrovica? Wat doen de studenten in Marokko? Waar kunnen jongeren uit Damascus terecht voor progressieve boeken? Hoe proberen jonge krijgers op het grensgebied van Oeganda, Kenia en Sudan de wapens neer te leggen en vreedzaam met elkaar om te gaan?Dit allemaal terwijl we de beentjes strekken op muziek van Kraak&Smaak, Jungle By Night, Rockschool Mitrovica, Stormtrap en Radio Barkas.

 In Checkpoint Cinema werpt Teun van de Keuken, van Tony Chocolonely en het tv-programma Keuringsdienst van Waarde, een blik op de Arabische lente. Ahmad Abdalla , Maartje Nevejan en Stormtrap nemen je, elk op hun eigen manier, mee door het Midden-Oosten. Dit allemaal terwijl we wegdromen op de Arabische lente mix van DJ Safri .

Wie nieuwsgierig is naar Arjan El Fassed, Petra Stienen, Hassnae Bouazza, Ilco van der linde, Freek Landmeter, Kathleen Ferrier,Carolien Roelants,… kan zich wagen aan een speeddate in ons netwerkcafé waar de Eet-o-theek ons voorziet van biologische hapjes. Kaarten zijn voor tien euro verkrijgbaar bij Tivoli. Het volledig programma is te vinden op www.nachtvandevrede.nl

Laat je inspireren, laat je horen, laat je gaan en wees welkom op De Nacht van de Vrede 2011.

WANNEER: 21 september van 19.30 uur tot 00.00 uur
WAAR: Tivoli Oudegracht, Oudegracht 245, 3511 NL Utrecht
TICKETS: € 10,- (verkrijgbaar aan de kassa van Tivoli of via de website van Tivoli.

De Nacht van de Vrede wordt georganiseerd door Pax-it, in samenwerking met MasterPeace, SBOS, Vfonds en Vrede van Utrecht.

Linken:

Tivoli: http://www.tivoli.nl/agenda/informatie/atid/234342/datum/wo-21-sep-2011/titel/NACHT+VAN+DE+VREDE

Nacht van de Vrede: http://nachtvandevrede.nl/

 





Organisatiebureau Grand Canyon