Sonoco-Alcore® introduceert nieuwe producten op ITMA 2011

BARCELONA, Spanje--(BUSINESS WIRE)-- 20110921 --

Sonoco-Alcore S.a.r.l, een volledige dochteronderneming van Sonoco (NYSE: SON), een van de grootste gediversifieerde mondiale verpakkingsbedrijven, zal op de ITMA 2011 beurs, van 22-29 september 2011, een aantal nieuwe producten lanceren, waaronder de Hi-Radius koker en de Delta koker. Bekend als de “Olympische spelen van de textielindustrie,” is ITMA wereldwijd de grootste textiel- en kledingmachinesbeurs. De ITMA zal plaatsvinden bij Fira de Barcelona Gran Via in Barcelona. Sonoco-Alcore zal de Hi-Radius Core officieel introduceren, met een live demonstratie van de machines, die tijdens de gehele beurs zullen draaien en daarnaast zal zij de Delta Core introduceren en een volledig scala van garendragers.

Introductie van nieuwe producten door innovatie

De Hi-Radius koker werd specifiek ontworpen om tegemoet te komen aan de behoefte van fabrikanten van polyamide en polyester garens. Fabrikanten gebruikten tijdens het afwikkelproces gewoonlijk een rechtgesneden koker met plastic kappen, wat vaak breken van garen veroorzaakt. Het Hi-Radius kokerontwerp biedt een koker met een gladder oppervlak en een grotere afgeronde rand waardoor het gebruik van plastic kappen met succes wordt geëlimineerd en het breken van garen significant wordt verminderd en kosten worden bespaard.

Creëren van alternatieven die leidend zijn voor de branche

De Delta kokerpapier garenklosoplossing biedt een alternatief voor het gebruik van metalen kappen in de garenproductie en is ook ontworpen om tegemoet te komen aan de behoefte van garenfabrikanten. Traditionele metalen garenklossen creëren een aantal kosten voor de producent waaronder: kosten die te maken hebben met het aanhouden van een grote voorraad; kosten voor de aankoop van plastic hulzen; reinigings- en vernieuwingskosten; en kosten geassocieerd met verloren of niet geretourneerde metalen garenklossen. Deze kosten kunnen worden vermeden door het gebruiken van de Delta kokerpapier garenklosoplossing zonder opoffering van de garenproductiekwaliteit of -kwantiteit.

Begrijpen van de behoeften van de klant

Een van de nieuwe producten die zullen worden gepresenteerd is Printex®. Dit product werd speciaal ontworpen om te voldoen aan de veranderende vraag van garenproducenten die steeds meer behoefte hebben aan dragers in kleinere hoeveelheden en met meer kleurvariaties, voor een lagere prijs, zonder verlies van prestaties. In het verleden was het bedrukken van garendragers een grote uitdaging; de inkt op de kokers liep vaak uit in het garen, wat het beschadigde en onbruikbaar maakte. Met de Printex drager is hier met succes een oplossing voor gevonden en deze is verkrijgbaar in talrijke kleurvariaties, wat helpt bij het herkennen van garen. Een volledig assortiment textielgarendragers zal ook worden getoond.

Een aantal andere cruciale producten zal worden getoond tijdens de zeven dagen durende beurs, waaronder garendragers gemaakt van 100 procent gerecycled karton, met uiteinden met ronde bovenkant alsmede dragers met verschillende groeve- en kerfconfiguraties.

Sonoco Plastics zal een stand delen op de ITMA 2011

Sonoco Plastics zal een stand delen met Sonoco-Alcore op de ITMA 2011, waar een breed scala van plastic dragers voor de textielindustrie zal worden getoond. Met ruim 50 jaar ervaring met de productie van plastic dragers zal Sonoco Plastics producten in de schijnwerper zetten die gerelateerd zijn aan de spin-, de wikkel- en de kleuringssector. Belangrijke specialisaties op het gebied van voorspinnen, ringspinnen en kleuren worden wereldwijd geleverd, wat het bedrijf in staat stelt om dezelfde specificaties aan wereldwijde klanten te leveren en hun kwaliteitsproces te verbeteren.

Bezoek voor meer informatie over de producten die worden gepresenteerd op de ITMA 2011 hal 2, stand C132 of neem contact op met tim.morton@sonoco.com.

Over Sonoco

Sonoco, opgericht in 1899, is een $ 4,1 miljard wereldwijd producent van industriële en consumentenproducten en leverancier van verpakkingsdiensten en heeft meer dan 300 vestigingen in 34 landen waarbij aan klanten in ongeveer 85 landen wordt geleverd. Sonoco is een trots lid van de 2011/2012 Dow Jones Sustainability World Index. Bezoek voor meer informatie over het bedrijf onze website op www.sonoco.com.

CONTACT:
Sonoco
Robin Montgomery, +1 843-383-7509

robin.montgomery@sonoco.com

Ticker_symbol NYSE:SON