Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

OPEN DAG 21 SEPTEMBER 2011
EMIRATES PILOTEN RECRUITMENT TEAM BEZOEKT AMSTERDAM

Amsterdam, augustus 2011 - Emirates Airline, één van de snelst groeiende en meest winstgevende luchtvaartmaatschappijen ter wereld organiseert op woensdag 21 september een informatie bijeenkomst voor ervaren First Officers. Tijdens deze bijeenkomst in het Sheraton Amsterdam Airport Hotel worden de aanwezigen geïnformeerd over Emirates, het selectieprogramma, de voordelen van leven en werken in Dubai en het Emirates beloningspakket. Ook partners zijn van harte welkom.

De positie van First Officer bij Emirates biedt ambitieuze piloten de kans om hun carrière verder te ontwikkelen op een jonge en zeer hightech vloot. Daar komen het aantrekkelijke arbeidsvoorwaardenpakket (o.a. accommodatie, ziektekostenverzekeringen, een bijlage voor de opleiding van de kinderen en sociale voorzieningen) en de voordelen van het wonen in de Verenigde Arabische Emiraten nog bij. Dubai heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een bruisende metropool met een prettige manier van leven. Het hele jaar door mooi weer is voor de meeste Nederlanders al reden genoeg om zich wat verder in dit land te verdiepen, het niveau van de faciliteiten ter plekke maken het tot een zeer aantrekkelijke woonplaats.

Om voor een baan als First Officer bij Emirates in aanmerking te komen, moeten kandidaten totaal minimaal 4000 en 2000 multi-engine vlieguren hebben; of een totaal van 2500 vlieguren op een modern, commercieel multi-engine, multi-crew jettoestel. (Simulatoruren worden door Emirates niet als vlieguren geaccepteerd). Verder is ICAO ATPL en ICAO Engels (level 4 of hoger) verplicht. Emirates voorziet geschikte kandidaten van een retourticket naar Dubai om deel te nemen aan het selectieprogramma. Wie maximaal 500 minder vlieguren heeft dan de bovenstaande vereisten, wordt ook als kandidaat in overweging genomen. Vanwege de snelle uitbreiding is Emirates dit jaar op zoek naar 500 nieuwe piloten.

Emirates vliegt sinds mei 2010 dagelijks van Dubai naar Amsterdam. Op dit moment vliegt de maatschappij met een Boeing 777-300.

Zie voor meer informatie over de carrièremogelijkheden bij Emirates Airline www.emiratesgroupcareers.com. Meer over de luchtvaartmaatschappij zelf is te vinden op www.emirates.com.

Emirates Airline is een van de snelst groeiende luchtvaartmaatschappijen ter wereld en heeft al meer dan 400 prijzen in de wacht gesleept voor de uitmuntende service. Emirates Airline onderscheidt zich door haar ongeëvenaarde service - zowel aan boord als op de grond - en uitgebreid internationaal aanbod via hub Dubai. In mei 2010 startte de luchtvaartmaatschappij met de passagiersroute Amsterdam - Dubai. Dagelijks vertrekt de EK 148 om 15:30 uur direct van Amsterdam naar thuisbasis Dubai (aankomst tijd 23:59 uur). Emirates vliegt op 114 bestemmingen in 67 landen. De vloot van Emirates bestaat uit 156 widebody Airbus- en Boeing-toestellen, waaronder 148 passagiers en 8 vrachttoestellen. De maatschappij heeft momenteel 15 Airbus A380's en orders lopen voor nog eens 75 vliegtuigen ter waarde van ruim 66 miljard Amerikaanse dollar. Emirates Airline is onderdeel van de Emirates Group, waar ook ondernemingen als dnata, Mercator, Transguard en EmQuest toe behoren. Onder Emirates Airlin e vallen ook Emirates SkyCargo en Destination en Leisure Management (D&LM) welke Wolgan Valley resort &Spa, Emirates Holidays, Arabian Adventures en het Congress Solutions International beheert. Voor meer informatie: www.emirates.nl



Ingezonden persbericht