Academisch Medisch Centrum Universiteit van Amsterdam


21/9

Promotie 'How to deal with fluctuations in hospital processes to improve accessibility?'


Paul Joustra: 'How to deal with fluctuations in hospital processes to improve accessibility?'


Promotores zijn prof. dr. N.M. van Dijk, hoogleraar Operational Research & Management (UvA) en prof. dr. P.J.M. Bakker, hoogleraar Procesinrichting en Procesinnovatie in de zorg. Van ziekenhuizen wordt verwacht dat ze de komende jaren op een kosteneffectieve manier de toegankelijkheid van de zorg verbeteren. Joustra laat zien hoe met kwantitatieve beslissingsondersteuning, het standaardiseren van processen in ziekenhuizen, het samenvoegen of juist scheiden van patiëntgroepen en proactief handelen, de toegankelijkheid van de zorg wordt verbeterd. Hierdoor kunnen mensen en middelen efficiënter worden ingezet.
Tijd: 14.00 uur


Alle promoties van de faculteit Geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam vinden plaats in de Agnietenkapel, Oudezijds Voorburgwal 231, en bij grote belangstelling in de aula van de universiteit, Lutherse Kerk, Singel 411 te Amsterdam. Oraties vinden plaats in de aula.
Voor meer informatie op het gebied van medisch wetenschappelijk nieuws kunt u contact opnemen met de AMC-wetenschapsvoorlichters Edith Gerritsma, Andrea Hijmans en Marc ven den Broek,
020 566 2929