Medisch Centrum Alkmaar

nieuws

publicatiedatum: 9 september 2011

uitreiking Pieter van Foreestwetenschapsprijzen

Wie gaan er met de prijzen vandoor? Op woensdag 21 september worden voor de 21-ste keer de Pieter van Foreestwetenschapsprijzen uitgereikt en wordt de Pieter van Foreest Wetenschapslezing uitgesproken. Een jaarlijks terugkerende happening in Medisch Centrum Alkmaar (MCA) voor iedereen die wil weten hoe het gesteld is met onze wetenschappelijke activiteiten.

prijzen
Er worden prijzen toegekend voor het beste wetenschappelijke artikel in een internationaal peer reviewed tijdschrift en voor de beste poster die ook feitelijk is gepresenteerd op een congres.

spreker
Dit jaar is de spreker dr. M.J.H. (Marcel) Kenter, algemeen secretaris van de Centrale Commissie Mensgebonden Onderzoek (CCMO) . Dr. Kenter spreekt over de veranderingen die zich voordoen op het gebied van het klinisch wetenschappelijk onderzoek met mensen en hoe we ervoor kunnen zorgen dat Nederland zijn prominente positie in deze sector kan behouden. Dr. Kenter zal een aantal initiatieven presenteren die de CCMO heeft genomen en die grote gevolgen hebben - ook voor het onderzoek in MCA.

programma
Het programma begint om 17.00 uur en duurt tot 19.30 en vindt plaats in de Pieter van Foreestzaal (015). Aansluitend wordt een Indisch buffet aangeboden.

Wetenschap: leer, stimuleer, activeer!