Gemeente Tilburg

Opening archeologische tentoonstelling 'Nieuwe

verhalen uit oude bodem'

Woensdag 21 september, 18.15 uur, Stadswinkel Centrum (Stadhuisplein 128) De laatste jaren zijn in Tilburg omvangrijke archeologische opgravingen uitgevoerd met verrassende resultaten. Het grondgebied van Tilburg blijkt een bijzonder bodemarchief te bezitten met sporen van de Steentijd (12.000 v.Chr.) tot de Middeleeuwen. De vondsten zorgen voor een nieuwe kijk op de bewoningsgeschiedenis van de regio. Aan de opgravingen en de (voorlopige) resultaten worden op woensdag 21september een symposium en een tentoonstelling gewijd onder de titel 'Opgravingen in Tilburg 2009- 2010. Nieuwe verhalen uit oude bodem'. Het symposium vindt 's middags plaats, aanvang 14.00 uur. De tentoonstelling wordt s'-avonds, aanvang 18.15 uur, officieel geopend. Ter gelegenheid van deze opening zal provinciaal archeoloog Noord-Brabant, Martin Meffert, een korte inleiding verzorgen.

Tentoonstelling en symposium
Het symposium dat op woensdag 21 september vanaf 14.00 uur plaatsvindt in Stadskantoor 1 in Tilburg (Stadhuisplein 130) kent een keur aan sprekers. Zij geven hun interpretatie van de verschillende opgravingen en de uitwerking daarvan. Het volledige programma staat op www.tilburg.nl/archeologie. GeĂŻnteresseerden kunnen zich via deze site ook aanmelden voor deelname aan het symposium.

De tentoonstelling 'Opgravingen in Tilburg 2009-2010. Nieuwe verhalen uit oude bodem' vertelt het verhaal van de bewoningsgeschiedenis van Tilburg aan de hand van enkele belangrijke resultaten van de opgravingen. De tentoonstelling is te bezichtigen van 22 september t/m 2 december 2011 in Stadswinkel Centrum, Stadhuisplein 128. Openingstijden van maandag t/m vrijdag, 10.00 uur tot 18.00 uur (op donderdagen tot 20.00 uur).


Noot voor redacties



Gemeente Tilburg