Gemeente Leeuwarden

Wethouder Isabelle Diks opent 'Vlietzone verbeeld'

Isabelle Diks, de Leeuwarder wethouder van Cultuur opent het kunstproject 'Vlietzone verbeeld'. De opening is op zondag 18 september om 14.00 in de Vlietbus ter hoogte van Zuidvliet 2.

'Vlietzone verbeeld' is een kunstproject van de kunstenaars Nynke Deinema en Caroline de Ro. Het kunstproject heeft zich vertaald in een fietsroute langs de bijzonder plekken van de wijk en langs verbeeldingen die de kunstenaars hebben vormgegeven middels video, foto, geluid en beeld. Recente artikelen van de media over de Vlietzone, zijn het uitganspunt geweest voor een zoektocht naar persoonlijke ervaringen van bewoners en ondernemers in de wijk. De kunstenaars zijn met een opvallende bus drie maanden lang de wijk ingetrokken. Hier hebben ze buurtbewoners gevraagd om op een plattegrond van de wijk aan te geven waar de onderwerpen uit de artikelen zich het meeste voordoen. De onderwerpen voerden de kunstenaars naar de meest opvallende, speciale en bijzondere plekken van de wijk.

Het project is uitgevoerd in opdracht van de gemeente Leeuwarden. De gemeente vindt het belangrijk dat mensen in aanraking komen met beeldende kunst en betrokken worden bij de wijk. Dit maakt deel uit van het beleid op het gebied van beeldende kunst en vormgeving. Een project zoals dit, de zogenoemde community art, is een goed voorbeeld van het betrekken van mensen bij de wijk en laat mensen op een andere manier kijken naar hun wijk.

De fietsroute is open van 21 t/m 23 september van 15.00 tot 20.00 uur en op 24 en 25 september van 13.00 tot 17.00 uur. De Vlietbus is het beginpunt van de route. Hier kan men een routebeschrijving en verdere informatie over het project krijgen.