Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Starbucks komt naar de Beethovenstraat
Nieuwe locatie is eerste 'neighborhood store' in Nederland

AMSTERDAM, 19 september 2011 - Starbucks (NASDAQ: SBUX) kondigt trots aan op 21 september de deuren van zijn tweede eigen vestiging in Nederland aan de Beethovenstraat 36-38 te openen. Gelegen in één van de bekendste buurten van Amsterdam, is de Beethovenstraat-vestiging de 1ste Starbucks in een Nederlandse woonwijk. Deze is zodanig ingericht dat het dient als een sociale ontmoetingsplaats voor de buurt.

De Beethovenstraat-vestiging biedt met een oppervlakte van 270m2 genoeg ruimte voor 41 personen. Het interieur is gastvrij ingericht met diverse zitmogelijkheden; zoals een meterslange Chesterfieldbank en houten cafémeubilair. Die combinatie van meubilair zorgt voor een uitnodigende en ontspannen ruimte waar mensen met elkaar kunnen afspreken en genieten van een heerlijke kop koffie. De inrichting is naar het idee van Starbucks 'third place', een plek tussen huis en werk waar mensen samenkomen voor een kop koffie en de warme sfeer. Net als alle bedrijfseigen Starbucks-vestigingen die in Europa worden geopend, is deze vestiging onder de LEED Sustainable Construction Guidelines* gebouwd. Zo is onder andere de oorspronkelijke voorgevel gerenoveerd met herbewerkt sloophout en is er gebruik gemaakt van vintage meubilair. Met het artwork in het interieur prijst Starbucks het historische erfgoed van Amsterdam en de Beethovenbuurt. Zo hangen er moderne kunstwerken geïnspireerd door Nederl ands grootste schilders.

Alle dranken gebaseerd op espresso die geserveerd worden in de Beethovenstraat-vestiging en bij alle Starbucks-vestigingen in Europa, zijn vervaardigd van 100% Fairtrade gecertificeerde arabica koffie.

"Starbucks en Fairtrade delen een lange geschiedenis van steun aan kleinschalige koffieboeren en hun gemeenschappen," aldus Peter d'Angremond, directeur van Stichting Max Havelaar. "Starbucks toewijding om alleen Fairtrade gecertificeerde espresso te serveren in Europa, helpt consumenten in de buurt van de Beethovenstraat en in de rest van Europa elke dag bij te dragen aan Fairtrade."

"Starbucks bedient momenteel miljoenen klanten per week in Europa," zegt Rich Nelsen, president Starbucks Europa, Midden-Oosten en Afrika. "Wij zijn trots om samen te werken met Fairtrade / Max Havelaar en onze klanten in gemeenschappen zoals de Beethovenstraat zodat we onze bedrijfsomvang benutten om elke dag een steentje bij te dragen. Starbucks heeft zich altijd ingezet voor het ethisch verantwoord verbouwen en inkopen van koffie en onze bijna tienjarige relatie met Fairtrade / Max Havelaar heeft deze toewijding kracht bijgezet."

De opening van de Beethovenstraat vestiging valt samen met de Europese lancering van Onward, een boek geschreven door Starbucks CEO Howard Schultz over hoe Starbucks zijn zaken gedurende de afgelopen vier jaren veranderde door terug te keren naar haar hoofdmissie en kernwaarden. Een Engelse versie van het boek is vanaf eind september beschikbaar in de Beethovenstraat vestiging en andere deelnemende Starbucks vestigingen in Nederland.

Over Starbucks Coffee Company
Starbucks Coffee Company (NASDAQ: SBUX) is sinds 1971 toegewijd aan het op duurzame wijze kopen en branden van de hoogste kwaliteit arabica koffie. Het bedrijf, met vestigingen over de hele wereld, is de voornaamste koffiebrander en retailer van kwaliteitskoffie in de wereld. Door ons voortdurend streven naar perfectie en door trouw te blijven aan onze principes, brengen we de unieke Starbucks Experience met elke kop koffie voor elke klant tot leven. Om in de Experience te delen, bezoek ons in één van onze vestigingen of via www.starbucks.com.


* LEED® is een internationaal certificeringssysteem dat de prestatie van een gebouw of gemeenschap evalueert met betrekking tot een aantal criteria: energie efficiëntie, water consumptie, reductie van CO2, gassen, interieur milieugerelateerde kwaliteit, besparing van bronnen en bekendheid van hun impact. Bezoek voor meer informatie: www.usgbv.org

###