Gemeente Eemnes

Op 22 september organiseert de gemeente Eemnes in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een cursus voor beginnende en ervaren scootmobielbestuurders. Deze zal plaatvinden van 12.45 uur tot 16.00 in het gemeentehuis van Eemnes.

Veel mensen hebben een scootmobiel, maar blijken die niet te gebruiken. Scootmobieleigenaren vinden het soms moeilijk om de scootmobiel te besturen. Dat is jammer, want juist de scootmobiel biedt mensen die slecht ter been zijn meer bewegingsvrijheid. Veilig Verkeer Nederland vindt het belangrijk dat iedereen zo veilig en zo lang mogelijk mobiel blijft. Met de scootmobielcursus wil Veilig Verkeer Nederland letterlijk en figuurlijk de mensen op weg helpen. Het Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Utrecht ondersteunt deze scootmobielcursus.

De scootmobielcursus is gericht op het krijgen van behendigheid met het voertuig en het vergroten van het verkeersinzicht. Tijdens de cursus komen aan bod: de theorie, voertuigbeheersing op een afgesloten terrein, een rit op de openbare weg en een evaluatie van de afgelegde rit.

In de theorieles wordt ingegaan op de verkeersregels waar bestuurders mee te maken krijgen. Bij het onderdeel voertuigbeheersing wordt geoefend op praktische vaardigheden zoals het manoeuvreren tussen obstakels, het nemen van drempels en hellingen, en het parkeren. Tenslotte gaan cursisten, in groepjes, onder begeleiding van de instructeur de openbare weg op.

Belangstellenden kunnen zich voor 8 september opgeven bij Veilig Verkeer Nederland. Telefoon: 088 524 88 38 . Bij opgave naam en postadres vermelden en of men vroeger in het bezit is geweest van een rijbewijs en ervaring heeft (gehad) met het besturen van een auto.

Na afloop van de cursus ontvangen cursisten naslagwerk en een bewijs van deelname.

Nadere informatie verkrijgbaar bij:
Veilig Verkeer Nederland
Telefoon: 088 - 524 88 38