Gemeente Lelystad

Unieke cursus belicht ontwikkeling Lelystad

Maandag 29 augustus 2011

Winkelend publiek in de Promesse

Ondanks de nog korte historie van Lelystad mag deze gerust zeer bijzonder worden genoemd. De ontwikkeling is een boeiend en deels onvoorspelbaar proces geweest. Om deze unieke stad en haar ontwikkelingen beter te leren kennen en begrijpen hebben de Plusbibliotheek Flevoland en International New Town Institute (INTI) een zesdelige cursus opgezet: `Leren van Lelystad'.

Thema's

Vanaf 22 september wordt Lelystad aan de hand van zes thema's op overzichtelijke wijze ontleed en gepresenteerd. Elke cursusavond (22 en 29 september, 6, 13 en 27 oktober en 3 november) presenteert een deskundige die nauw betrokken is (geweest) bij de ontwikkeling van Lelystad, een thema.
1. Lelystad als New Town: over de relatie met de (inter)nationale traditie en ontwikkeling van nieuwe steden.
2. Het ontstaan van Lelystad: de eerste plannen, schetsen en idealen van de stad.
3. Demografische ontwikkelingen: over de mensen en hun stad.
4. Economische perspectieven: de economische ontwikkeling van Lelystad en omgeving.
5. Idealen en verwachtingen: over de opkomst, neergang en wederopstanding van Lelystad.
6. De toekomst van Lelystad: over de betekenis en haalbaarheid van de Toekomstvisie 2020.

Sprekers

De sprekers zijn Marit Geluk (programmamanager bij het International New Town Institute), Henk Licher (zelfstandig adviseur en in de periode 1980-1983 betrokken bij de stadsontwikkeling van Lelystad), Maaike Ruiter (onderzoeker bij de afdeling onderzoek en statistiek bij de gemeente Lelystad), Veronica van der Goot (adviseur regionale economie bij de Kamer van Koophandel Flevoland), Joris van Casteren (journalist en auteur van het boek `Lelystad') en wethouder Jop Fackeldey van de gemeente Lelystad.

Kosten

De cursusavonden vinden plaats in de FlevoMeer Bibliotheek Lelystad aan De Promesse 4. De aanvang is 20.00 uur, ontvangst vanaf 19.45 uur. Elke cursusavond duurt circa 1,5 uur. De voertaal is Nederlands. Leden van Flevolandse bibliotheek betalen EUR 80 voor de cursus, niet-leden EUR 87,50. Deelnemers die de volledige cursus hebben gevolgd, ontvangen een certificaat.

Aanmelding

Zie de website van Plusbibliotheek Flevoland voor een uitgebreidere beschrijving van de cursus. Voor aanmelding en meer informatie over de cursus kunt u mailen naar info@plusbibliotheekflevoland.nl.

De cursus `Leren van Lelystad' van INTI en Plusbibliotheek Flevoland wordt mede mogelijk gemaakt door de FlevoMeer Bibliotheek, Stichting ALS en de gemeente Lelystad. Ja