Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Màxima bij opening 60 jaar Wereld Muziek Concours Kerkrade

RVD, 1 september 2011, nr. 215

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Máxima der Nederlanden is op donderdagmiddag 22 september 2011 aanwezig bij de opening van 60 jaar Wereld Muziek Concours in Kerkrade. Het vierjaarlijkse WMC Kerkrade is een belangrijk internationaal festival voor de blaasmuziek. Gedurende tien dagen brengen vooraanstaande muziekgezelschappen de veelzijdigheid van blaasmuziek ten gehore.

Eén van de kerndoelen van het WMC is het bevorderen van de toegankelijkheid van blaasmuziek voor jongeren en jeugd. De openingsbijeenkomst van de jubileumeditie van het WMC heeft dan dan ook als thema: kind en muziek, een Klinkend Perspectief. Naast optredens van jeugdorkest Harmonie St. Cecilia Eygelshoven en Harmonie St. Philomena Chevremont, wordt met enkele deskundigen over dit thema gesproken.

Het WMC 2011 biedt een nostalgische terugblik op de afgelopen 60 jaar, maar richt zijn blik in programmatisch opzicht vooral op de toekomst. Elke vier jaar kan het WMC rekenen op tienduizenden deelnemers van over de hele wereld en honderdduizenden bezoekers.