Gemeente Winterswijk

september College besluit over ontwerp Jeugdkerkstraat

College besluit over ontwerp Jeugdkerkstraat

22 september 2011
Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het definitieve ontwerp voor de Jeugdkerkstraat. Het gaat hierbij om het terrein voor en naast het voormalige postkantoor. Het jongerenplein - dat hier onderdeel van uit maakt - aan de achterzijde is klaar. Op 27 september worden de plannen voor de Jeugdkerkstraat en de nieuwbouw van de St.Jozefschool gepresenteerd in het gemeentekantoor.

Het ontwerp is tot stand gekomen in nauw overleg met de jongeren, de jongerenwerkers van Stichting Welzijn Winterswijk, de buurtbewoners, de wijkagent, Woningcorporatie De Woonplaats en de gemeente. Een essentieel onderdeel van de buitenruimte wordt ingericht als jongerenplein. De uitvoering hiervan zal nog in 2011 plaatsvinden. De planning is om in de eerste helft van november te starten met de werkzaamheden.

Inrichting jongerenplein

Het jongerenplein bevat naast veel zitelementen een pannaveldje, een tafeltenistafel, een graffitimuur en er kunnen eventueel fitnesstoestellen worden geplaatst. Ook is er ruimte voor groen bij een robuuste pergola en als buffer voor de omwonenden. Het plein is volledig afsluitbaar. Voor het beheer en gebruik is het jongerenwerk van de Stichting Welzijn Winterswijk verantwoordelijk. De ruimte naast het postkantoor, in het ontwerp aangeduid als `Formal side' en de groene buffer `Greenside' tussen het jongerenplein en de toekomstige ouderencomplex worden in 2012 ingericht. Hiervoor is De Woonplaats als eigenaar van het voormalige postkantoor verantwoordelijk.

Kleine steden beleid

Het realiseren van het jongerenplein is één van de resultaten in het kader deelprogramma 3 `Toekomst voor de jeugd' van het Kleine Stedenbeleid 2008-2011. De uitvoering van dit beleid wordt mede mogelijk gemaakt dankzij financiering van de provincie Gelderland.

Informatiebijeenkomst

Op dinsdagavond 27 september tussen 19.30 en 21.00 uur worden de plannen gepresenteerd in het gemeentekantoor aan de Stationsstraat 25. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. Vertegenwoordigers van de Stichting Welzijn Winterswijk, de Stichting Marga Klompé, Woningcorporatie De Woonplaats en de gemeente zijn aanwezig om de vragen te beantwoorden. Op deze avond wordt ook het stedenbouwkundige plan voor de nieuwbouw van de St. Jozefschool gepresenteerd.