Gemeente Hardenberg

Fietstour Hardenberg 'De waarde van duurzaam bouwen'

23 augustus 2011

'De waarde van duurzaam bouwen' is het thema dat centraal staat tijdens een dynamisch en interactief programma dat in combinatie met een fietstour op 22 september in Hardenberg plaatsvindt.

In de week van 19 tot en met 23 september gaat voor het eerst de Dutch Green Building Week van start. Tijdens deze week laten diverse organisaties zien welke belangrijke rol duurzame gebouwen spelen in gezondere, duurzamere gemeenschappen. Wereldwijd zetten alle Green Building Councils hun initiatieven en die van hun participanten daarom in de 'vitrine'. De krachten worden gebundeld en wijzen op de uitdagingen van de aanpak van mondiale klimaatverandering.

De waarde van duurzaam bouwen
Om de aandacht te vestigen op de duurzame activiteiten in de gemeente Hardenberg is er een informatief programma samengesteld. Met behulp van een fietstour wordt er een beeld geschetst van de activiteiten in Hardenberg welke interessant zijn voor alle betrokkenen bij een duurzaam bouwproces.

De verschillende invalshoeken en ervaringen van alle disciplines die betrokken zijn in een duurzaam bouwproces komen aan bod: van beleidsvoerder, adviesbureau, leverancier, aannemer tot en met eindgebruiker. Op deze wijze wordt in kaart gebracht hoe een duurzaam bouwproces in gang kan worden gezet en voor alle betrokken partijen een bevredigend oftewel duurzaam resultaat op kan leveren.

Interactieve kennisdeling
De dag wordt op interactieve wijze afgesloten met een discussie onder leiding van Prof. dr. ing. Jan Rotmans van Urgenda. Tijdens de discussie is het mogelijk kennis te delen en ideeën uit te wisselen om zo bij te dragen aan de toename van duurzame gebouwen en een duurzaam gebouwde leefomgeving.

Het verduurzamen van de gebouwde omgeving is een continu ontwikkel- en verbeterproces. Hiervoor moeten er elke keer nieuwe doelen worden gesteld en stappen worden genomen voor optimale resultaten om zo te komen tot een echt duurzame samenleving.

Aanmelden
De fietstour is voor architecten, woningbouwcorporaties- en verenigingen, bedrijfsleven en andere geïnteresseerden in duurzaam bouwen. Er zijn geen kosten verbonden aan deelname.

De tour wordt op 22 september van 13.30 tot 18.00 uur gehouden. Startlocatie is Wavin Nederland aan de J.C. Kellerlaan 8 in Hardenberg. De organisatie is in handen van de gemeente Hardenberg, Hibertad, Adviesbureau DGMR en Wavin Nederland.

Aanmelden kan via: www.wavin.nl/dutchgreenbuildingweek.

Links:
www.dutchgreenbuildingweek.nl