Ingezonden persbericht


Werkgroep Internationaal van de PvdA Groningen organiseert bijeenkomst met Thijs Berman met de titel;

"Als EU-lidstaten niet samenwerken, zijn wij de klos!"

Met bovenstaande stelling heeft de werkroep Internationaal van de PvdA Groningen Europarlementariër Thijs Berman uitgenodigd voor een politieke discussie op 22 september in Groningen.

Op 16 juli j.l schreef Berman in de Volkskrant: "Financiële jongens zetten overheden onder druk. Ditmaal hebben ze zich gericht op de soevereine staten. Juist nu is er behoefte aan een grootscheepse Europese aanpak. Niet het eigenbelang op korte termijn, maar het gemeenschappelijke belang moet voorop komen te staan." Maar is dat eigenlijk wel zo? Berman gaat hierover in discussie met Joost van Keulen (Fractievoorzitter VVD Gemeenteraad Groningen), Arnaud Hoogsteen (Beleidsmedewerker FNV Vakcentrale) en het publiek.

Wij willen van Berman horen waarom het van belang is dat we kiezen voor een toekomst waarin EU-lidstaten daadkrachtiger samenwerken - en mogelijk zelfs bevoegdheden afstaan aan de Unie. Wat betekent dat voor u? Zijn we inderdaad de klos als we daar niet voor kiezen? Nu moeten we bloeden voor het wanbeleid van landen als Griekenland en Ierland. Moeten we dat eigenlijk wel willen?

Berman zal de discussie aangaan met Joost van Keulen, wiens partij er sceptischer in staat, en Arnaud Hoogsteen, die wel mogelijkheden ziet maar ook vanuit de vakcentrale tegen zaken aanloopt op Europees niveau. Het publiek kan ook haar mening inbrengen in de discussie.

Over Thijs Berman

Berman zit sinds 2004 in het Europees Parlement namens de PvdA. Voor de termijn 2009-2014 is hij woordvoerder financieel-economische zaken, voorzitter van de delegatie voor de betrekkingen met Afghanistan, en lid van de commissies Ontwikkelingssamenwerking en Mensenrechten. Tevens is hij plaatsvervangend lid van de commissies Begrotingscontrole, Economische en monetaire zaken, en van de parlementaire delegatie voor ACS-EU-landen.

De bijeenkomst is op donderdag 22 september, start om 19.30 uur en zal plaatsvinden in het PvdA-pand aan de Haddingestraat 10 te Groningen.