Ingezonden persbericht


20-09-2011

Meest besproken chef ter wereld in Nederland

René Redzepi: de innovatieve chef van het beste restaurant ter wereld

Noma
Auteur: René Redzepi
Gebonden, 320 pagina's
ISBN 978 90 215 4985 9

Hij serveert levende garnalen, haalt alles wat hij maakt zelf uit de natuur, is extreem innovatief en is de chef van het beste restaurant ter wereld. René Redzepi, de alom geliefde en veelbesproken chef van restaurant Noma in Kopenhagen is op 22 september as een dagje in Nederland voor de promotie van zijn boek Noma, tijd en plaats in de Nordic keuken.

René Redzepi - er kan er maar 1 de beste zijn
René Redzepi (33 jaar jong) is chef-kok en mede-eigenaar van het twee Michelin-sterren tellende toprestaurant Noma in Kopenhagen. Noma werd in 2010 en 2011 door S.Pellegrino World's 50 Best Restaurants uitgeroepen tot het beste restaurant ter wereld. Daarmee stootte het het vermaarde restaurant elBulli van Ferran Adrià na 4 jaar van de troon. Redzepi wordt op grote schaal geprezen voor het opnieuw uitvinden van de Nordic keuken. Zijn fascinatie voor verse en lokale producten uit de Scandinavische natuur, zijn voortdurende zoektocht naar nieuwe ingrediënten en zijn nooit eindigende experimenten maken van hem de grondlegger van een Scandinavische gastronomische revolutie.

Programma
Redzepi is in Nederland op uitnodiging van Kosmos Uitgevers. Tijdens een inspirerende bijeenkomst in de Thamerkerk in Uithoorn vertelt deze culinaire god over zijn passie, inspiratie en drijfveren. Eerder die dag is René Redzepi te gast bij Ron Blauuw Amsterdam. Hij schuift aan voor een lunch om met vakgenoten van gedachten te wisselen, ervaringen te delen en inspiratie op te doen. Tijdens deze lunch overhandigt Redzepi zijn boek aan Jonnie en Thérèse Boer. Daarnaast staat Redzepi nog een bijzondere verrassing te wachten.

Voor info en aanmeldingen voor het event in Uithoorn: